A könyvhét utánra is maradtak érdekes megjelenések

Ezeket a könyveket ajánljuk leginkább a júliusban megjelenők közül.

jul-futas.jpg

Glen Thurgood – Dr. Gareth Sapstead – Dr. Chris Stankiewicz: Futás (Gabo Kiadó, megjelenés: július 1.)

Aligha túlzás kijelenteni, hogy reneszánszát éli a futás mint sport – a kocogás, hosszútávfutás az utóbbi évek egyik legnépszerűbb tömegsportja lett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy (akár egyéniben, akár váltóban) egyre többen és többen vágnak neki a különböző futóversenyeknek – maratonoknak, félmaratonoknak, rövidebb távoknak. Ez a kiadvány nagy segítséget nyújthat azoknak, akik fejlődni szeretnének, és azoknak is, akik egyelőre csak kacérkodnak a kilométerek nyújtotta kihívásokkal.

Sean Smith: Ed Sheeran (XXI. Század Kiadó, megjelenés: július 1.)

Pár évvel ezelőtt kevesen hitték volna, hogy egy fiatal, szolid, vörös hajú srác miatt fogják elkapkodni a Sziget Fesztivál nulladik napi jegyeit, de ez történt: még a három évvel ezelőtti Rihanna-koncertnél is nagyobb érdeklődés övezi Ed Sheeran budapesti fesztiválfellépését. A rajongók és az érdeklődők azonban még a koncert előtt kezükbe vehetik a Sean Smith által jegyzett alapos, számos háttérinterjú segítségével megszületett életrajzi kötetet is.

John Sandford: Gyülevész préda (Művelt Nép Könyvkiadó, megjelenés: július 8.)

jul-gyulevesz.jpgA világ egyik legsikeresebb krimiírója, John Sandford ezúttal összetett témához nyúl: legújabb regényében egy kiszolgáltatott, nem komolyan vett társadalmi csoportot ér támadás. Pont emiatt bizalmatlanság, hitetlenség és talán nemtörődömség nehezítené a nyomozást. Tény: a valóságban is gyakran tapasztalunk olyat, hogy valakinek kevéssé adnak a szavára azért, mert hajléktalan, beteg vagy épp más származású…

Mitch Albom: Öten a mennyországban (Animus Kiadó, megjelenés: július 9.)

jul-oten.jpgTizenöt év után újra kapható magyar nyelven is a mind külföldön, mind hazánkban egyre népszerűbb Mitch Albom egyik legismertebb története, az Öten a mennyországban, melyből film is készült Ellen Burstyn és Jon Voight főszereplésével. A történet főhőse, az immár nyolcvan feletti Eddie egy vidámparki balesetnek köszönhetően kénytelen szembenézni egész életével. Albom regénye nem elsősorban egy spirituális utazás, hanem egy átlagos élet átlagos dilemmáinak érzékeny leírása... Vagyis - tényleg átlagos?

Karin Tidbeck: Rénszarvas-hegy és más történetek a peremlétről (Agave Kiadó, megjelenés: július 23.)

jul-renszarvas.jpgKarin Tidbeck, a svéd szerző szürreális világaiban minden lehetséges. A kötetben található történetek nemcsak a hazájában, hanem világszerte sikert arattak a szépirodalmi sci-fi és az alternatív fantasy olvasói között, és többek között Ann és Jeff VanderMeer valamint a hazánkban is kifejezetten népszerű China Miéville is a szerző kedvelői között van. "Szürreális és mélyen igaz történetek a képzelet határáról, ahol először minden idegennek tűnik, de végül magadra ismersz: a legmélyebb félelmedre, a legmerészebb vágyadra” – írja Moskát Anita a novelláskötetről.

Volker Kutscher: Goldstein (General Press Kiadó, megjelenés: július 31.)

Volker Kutscher legújabb regénye meglehetősen noir-hangulatúnak ígérkezik. A harmincas évek elejének Berlinében járunk, ahol tombol a gazdaság válság, a háború utáni sokk, előbújnak és erősödnek a szélsőségek – mindeközben rejtélyes halálesetek történnek a városban, a szálak pedig egy amerikai bérgyilkoshoz vezetnek. Bizonytalanság, kettős játszmák, árulás, pénzéhség szegélyezik a Goldstein történetét.

süti beállítások módosítása