Játszd újra, Sam! Kern Andrással - ötszázadszor

Woody Allen vígjátékát több mint 30 évvel ezelőtt láthatta először a közönség.

Jubileumi előadásra készül a Vígszínház: Kern András 500. alkalommal alakítja Allen Felix szerepét a Játszd újra, Sam! című előadásban 2019. november 30-án a Pesti Színház színpadán. Woody Allen vígjátékát több mint 30 évvel ezelőtt, 1983 novemberében láthatta először a közönség, Valló Péter rendezésében. Szinte páratlan, hogy egy prózai darab ilyen hosszú időn keresztül szerepeljen egy színház repertoárján.

ja_tszd_u_jra_sam_kontakt16.JPG

Az Játszd újra, Sam! főszereplője a gátlásos, esetlen, neurotikus értelmiségi, akinek élete zsákutcába került. Fantáziaképeiben mindegyre feltűnik a nagy színész, Humprey Bogart, akitől meg szeretné tudni a sikeres férfiélet titkát.

2010_ja_tszd_u_jra_sam03.JPGKern András harmincöt évesen lépett először színpadra Allen Felix szerepében:
„Nagyon szeretem ezt az előadást, a pályám több mint fele ezzel telt el. Harminchat éven át, ha esett, ha fújt, én játszottam ezt a szerepet. Az az érdekes, hogy egyáltalán nem untam meg, mert ami jó, azt az ember nem unja meg, a rosszat akár már másnap, de a jót nem. A harminchat év alatt semmit sem változtattam a szövegen, összesen talán három szó van, amit másképp mondok. Vannak rajongói a Sam-nek, akik már többször is látták a darabot.”

A bravúros vígjátékban Kern András partnerei ma Hegyi Barbara, Balázsovits Edit, Kőszegi Ákos, Kovács Nóra, Holl Zsuzsa, Dobó Enikő, Cseh Judit, Tarr Judit, Mícs Ildikó és Sajgál Erika. Halász Judit másfél évtizedig alakította a főszereplő szerelmét, Lindát.

Az évtizedek alatt a darabban színpadra lépett Egri Márta, Pápai Erika, Simon Mari, Balázs Péter, Sipos András, Epres Attila, Kerekes József, Hevér Gábor, Détár Enikő, Götz Anna, Haumann Petra, Liptai Claudia, Malek Andrea, Náray Erika, Réti Nóra és Olasz Ágnes.

A jubileumi előadás végén az egykori és mai szereplők együtt jelennek meg a színpadon a főszereplő Kern Andrással.

süti beállítások módosítása