Már csak néhány nap van hátra a Valami Amerika 3 bemutatójáig

Február 15-én a mozikba kerül a népszerű történet harmadik része.

A 2002-ben bemutatott Valami Amerika nem csak a modernkori magyar filmgyártás egyik legsikeresebb alkotása, de a Herendi Gábor által jegyzett film egy jól eltalált, szerethető és kifejezetten humoros moziként került be a köztudatba. Talán túlzás a magyar „Producerek”-nek nevezni a Valami Amerikát, de a szélhámoskodások, a sztereotípiák kendőzetlen ábrázolása miatt mi nem csak tematikus párhuzamot érzünk a két történet között.

valamiamerika3-2.jpgJelenetfotó

A film nyilvánvalóan második részért kiáltott, ám a várva várt folytatás csak 2008-ban került a mozikba. A Valami Amerika 2-ben is megmaradtak az első részben szerethető elemek, legyen szó akár a már-már groteszkig kijátszott humoros helyzetekről, vagy épp a művészfilmes világnak és a színházi szakmának szánt fricskákról, ám a maffiavonal beérkezésével azért szemmel láthatóan a poénok felé tolódott a hangsúly. Ám aki szerette az első részt, az aligha csalódott a másodikban: ha nem is annyira egyedi, de nagyon szórakoztató film lett a Valami Amerika 2.

Majdnem tíz évvel a második film után kerül most mozikba a sorozat folytatása – már-már szokatlanul nagy idő ez két rész között. Az előzetes információkból nem sok derül ki a Valami Amerika 3 cselekményéről, csupán annyit árulnak el, hogy az új film továbbra is a régi vonalat követi, melyben Alex (Szervét Tibor) bajba keveri a Szabó Győző, Pindroch Csaba és Hujber Ferenc által játszott három testvért. Visszatér az alvilági vonal is, sőt ezúttal Bala (Csuja Imre) riválisait is megismerhetjük.

valamiamerika3-1.jpgJelenetfotó

A Valami Amerika 3 szereposztása nagyrészt követi az első két részét, de számos további kiváló magyar színész is feltűnik a mozikba kerülő részben: többek között Pokorny Lia, Stohl András, László Zsolt, Nagy Ervin és Kovács Lehel is jelentős szerepeket kapott.

süti beállítások módosítása