Mesemusical az álmokról

Az Álomutazót idén karácsony és szilveszter között mutatják be a (volt Syma) BOK csarnokban.

A 2014-ben A Játékkészítőt is létrehozó, aztán 2015-ben felújító TulipánTündér új produkciójában arról lesz szó, ami azután történik, hogy este az ágyban becsukjuk a szemünket. Azaz az álomról, hogy mitől vannak,  ki csinálja őket, és miért. Arról, hogy ma, amikor úgy érezzük, gondoljuk, tapasztaljuk, hogy annyi minden van, amit be kell fogadni, hogy mindig a maximumot kell hozni, mennyire elveszítjük  a kapcsolatot saját magunkkal, az álmainkkal, nem adunk időt arra magunknak, hogy feldolgozzuk azt a rengeteg információt, amit kapunk. Ezzel a mesével a profi szórakoztatáson túl az alkotók azt is szeretnék, hogy  az előadás után a felnőttek egy kicsit elgondolkozzanak, lelassuljanak, és újra tudjanak kicsit álmodozni és álmodni, pont úgy, mint gyerekkorukban. A gyerekeket pedig egyszerűen szeretnék elvarázsolni és szeretnék, hogy ne csak most, hanem felnőtt korukban is merjenek álmodozni.

alomutazo.jpgStohl András és Szabó Győző (fotó: Fügedi Anita)

A történet főhőse egy kisfiú, aki a modern informatika világában él, ahol az idő maximális kihasználása következtében nem marad hely az álomvilágnak. Magányos, akire szülei a rengeteg munka miatt nem figyelnek. Álombeli barátaival hősiesen küzd és bátorságával sikerül ismét az álmokat visszahozni a mindennapokba.

A szereposztásban pedig ott van – A Játékkészítőben is feltűnt – Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve. Stohl szerint, aki a korábbi darabban címszerepet játszott, azért érdemes elhozni a darabra a gyerekeket, mert ilyet még nem láttak, és biztos, hogy egész évre, vagy akár az egész életére hatással lehet. „Egyrészt kap egy olyan történetet, amivel tökéletesen tud azonosulni, másrészt egy olyan vizuális élményt, ami kitörölhetetlen” – mondja Stohl. De újabb sztárok is csatlakoztak a csapathoz, mint Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita. A főhős Tomit három gyerekszínész, Bakonyi Simon, Marinka Móric és Szabó Hunor alakítja majd.

A darabot Vinnai András, Szép Ernő-díjas író írta, társai voltak a Kincsemet és a Liza, a rókatündért is jegyző Hegedűs Bálint, valamint dramaturgként Almási-Tóth András, Opera Program vezető, a zeneakadémia docense, aki egyebek mellett a Szegedi Nemzeti Színház irodalmi vezetőjeként és a Szegedi Kortárs Balett dramaturgjaként is dolgozott.

A dalok az Artisjus-díjas és eMeRTon-díjas magyar zenész, zeneszerző, zongorista Rakonczai Viktor és a 31 arany és 33 platinalemezes dalszövegíró, Orbán Tamás munkája. A díszletet Rajcsányi Balázs, Bass Awards silver és bronze díjas díszlettervező tervezi, többek között az X-faktor, Csillag Születik és a Megasztár díszlettervezője és látványtervezője álmodja színpadra, a jelmezeket Az Év jelmeztervezője-díjat is elnyert Bujdosó Nóra tervezi. Az Álomutazó vizuál rendezője a Valami Amerika és a Kincsem rendezője, Herendi Gábor. Az előadás rendezője és koreográfusa pedig a Kossuth-díjas táncos, koreográfus, rendező Juronics Tamás.


Forrás: TulipánTündér Produkció

süti beállítások módosítása