Meghirdette évadát a Víg - Rudolf Péter bemutatkozott

Az öreg hölgy látogatása, a Szerelmek városa és a Kabaré lesz látható a Vígszínház nagyszínpadán.

Hivatalosan július 1-jén váltotta Rudolf Péter Eszenyi Enikőt a Szent István körúti teátrum élén; az új igazgató szinte azonnal sajtótájékoztatót tartott a következő évadról.

 dsc_0603_rw_500.jpg

Az új évad első bemutatója 2020. október 3-án Az öreg hölgy látogatása lesz. Friedrich Dürrenmatt művét Rudolf Péter állítja színpadra Börcsök Enikővel és Hegedűs D. Gézával a főszerepben.

A nagyszínpadon december 12-én tartják a Szerelmek városa bemutatóját. A romantikus francia film zenés színpadi adaptációját ifj. Vidnyánszky Attila állítja színpadra, Vecsei H. Miklós átiratában Waskovics Andreával, Gyöngyösi Zoltánnal és Wunderlich Józseffel a főszerepben. A Víg nagyszínpadán a harmadik bemutató a népszerű musical, a Kabaré lesz Béres Attila rendezésében Szilágyi Csengével, Brasch Bencével és Seress Zoltánnal.

A Pesti Színházban a jövő évadban három kortárs művet tűz műsorra a társulat. Október 16-án Valló Péter rendezésében mutatják be Florian Zeller komédiáját Az apát, amelynek főszerepét Kern András játssza majd. A Pesti Színház második bemutatóját november végén tartják: Marius von Mayenburg A kő című színdarabját Michal Dočekal a Prágai Városi Színházak igazgatója rendezi. Az előadásban Szilágyi Csenge, Antóci Dorottya, Majsai-Nyilas Tünde és Nagy-Kálózy Eszter is színpadra lép.

2021 februárjában Yasmina Reza komédiájával debütál Török Ferenc filmrendező a Pestiben, aki – bár forgatásokon már találkozott többekkel, de – színházban most először dolgozik a társulattal. A Bella figura szereplői között Petrik Andreát, Halász Juditot és Wunderlich Józsefet is láthatjuk majd.

A Házi Színpadon szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján mutatják be a Csáth Géza írásaiból készült előadást, a Csáth és Démonait Vörös Róbert rendezésében, Horváth Szabolccsal a címszerepben. Még egy magyar művet mutatunk be a Házi Színpadon: Durica Katarina A rendes lányok csendben sírnak regényének színpadi változatát Paczolay Béla állítja színpadra Kútvölgyi Erzsébettel, Balázsovits Edittel és Márkus Lucával.

Új tagként az évadban Brasch Bence, Méhes László, Seress Zoltán és Telekes Péter szerződik a társulathoz.

süti beállítások módosítása