A Francia Riviéra hat elrejtett csodája

Nizza és Cannes hazánkban is kifejezetten ismert és népszerű, de lássuk, hova érdemes még elmenni, ha arra járunk.

1. Antibes

A város eredete az ókori görög Antipolis városáig nyúlik vissza, ma a Francia Riviéra második legnagyobb városa, valamint több mint kétezer férőhelyével itt található a Földközi-tenger legnagyobb jachtkikötője is. A homokos Plage du Ponteil ugyan jóval kisebb, mint Nizza hatalmas köves partszakasza, viszont ilyen gyönyörű kilátás mellett fürdőzhetünk. Nizzából vasúton alig húsz perc alatt elérhető.

ca_1_antibes.jpgFotók: Stiber Judit (travelisse)

2. Menton

Menton - Franciaország gyöngyszeme - a Francia Riviéra utolsó városa az olasz határ előtt. A mentoni citrom világhírű, melyet a februáronként megrendezésre kerülő Citrom Fesztiválon ünnepelnek meg, ahol monumentális, citrommal és naranccsal kirakott kocsik vonulnak fel. Nizzából ez a város is könnyen megközelíthető.

ca_2_menton.jpg

3. Île Sainte-Marguerite

Sainte-Marguerite szigete, a legnagyobb sziget a Lérins szigetcsoportban, Cannes-tól hajóval alig tizenöt percre található. Tökéletes hely azok számára, akik kikerülnének a város forgatagából, a szigeten lévő faluban ugyanis összesen mintegy húsz épület van. A szigeten főleg horgászok élnek. 

ca_3_le_sainte-marguerite.jpg

4. Èze

Keskeny átjárókban, alacsony boltívek alatt az egyenetlen köveken sétálva könnyedén úgy érezheti magát a látogató, mintha a középkorba csöppent volna. A nyitott teraszokat megközelítve pedig lélegzetelállító látvány nyílik elénk a Francia Riviérára. Èze Nizzából elsősorban busszal közelíthető meg, mivel a vonat a tenger szintjén tesz ki, ám a városka a hegy tetején található

ca_4_ze.jpg

5. Saint-Jean-Cap-Ferrat

A túrázás szerelmeseinek kihagyhatatlan célpont Saint-Jean-Cap-Ferrat tengerpartmenti ösvénye. A tizennégy kilométeres gyalogútvonalat három részre tagolják: a Cap Ferrat túra, a fenyves séta és a Maurice Rouvier séta, amely összeköti a Saint-Jean-Cap-Ferra-t Beaulieu-sur-Merrel.

ca_5_saint-jean-cap-ferrat.jpg

6. Villefranche-sur-Mer

Villefranche-sur-Mer az egyik legelbűvölőbb francia horgászfalucska. A jól eldugott kisvároskában a milliomosok is szívesen üdülnek messze a tömegek zajától.

ca_6_villefranche-sur-mer.jpg

+1. Olasz kitérő - San Remo

Akinek pedig hiányzik egy kis olasz pizza vagy fagyi - vagy már szimplán csak unja a franciákat -, ugorjon át egy egynapos kirándulásra a francia határhoz legközelebb fekvő San Remo városkájába Észak-Olaszországba is.

ca_7_san_remo_italy.jpg

Monaco esetében külön cikkben gyűjtöttük össze az az öt érdekességet, amit eddig biztos nem tudtál a városállamról. 

Budapestről legegyszerűbben a Wizz Air nyári időszakban heti háromszor, téli menetrendben kétszer induló nizzai járatán juthatunk el.

süti beállítások módosítása