Az öt legjobb strand Zakynthoson

Zakynthoson számos strand közül választhatunk – válogatásunkban segítünk megtalálni a kihagyhatatlan gyöngyszemeket.

Shipwreck beach

1_-shipwrek_beach.jpgFotók: Stiber Judit (travelisse)

Zakynthos fő strandja csak hajóval közelíthető meg. Fehér homokja és tökéletes kék vize, háttérben egy hajóronccsal káprázatos látványt nyújt. Háromórás hajótúrák a legközelebbi kikötőből, Porto Vromiból is indulnak, 45 percet tölthetünk el ezen a bámulatos strandon, majd visszafelé több helyen is megállunk megcsodálni a parti sziklákat. A tökéletes képekért pedig a kirándulás után érdemes a strand kilátópontját is felkeresni. Hasznos tipp: a napi első túrák valamelyikén próbáljunk részt venni, hiszen a korai órákban még viszonylag kevesebben vannak a strandon. 

Gerakas Beach

2_-gerakas_beach.jpg

Az elragadó Gerakas strand Zakynthos legdélebbi pontján található, ahonnan festői látvány tárul elénk a sziget túloldali dombjaira. A nagyon széles, homokos strand eléggé messze található a városok zajától, így nyugodt kikapcsolódást nyújt. 

Xigia Beach

3_-xigia_beach.jpg

Xigia kicsiny strandja a szulfurról híres és a helyiek természetes gyógyfürdőként kezelik. A szulfuros víz a hagyományok szerint segít a bőrbetegségeken, valamint javít az idegrendszeri- és álmatlansági problémákon.

Porto Limnionas Beach

4_-porto_limnionas.jpg

Porto Limnionas nem a legkönnyebben megközelíthető strandok egyike, Zakynthos nyugati sziklafalában van elrejtve, ugyanakkor nagyjából az egyetlen strand ezen az oldalon, ahova hajó nélkül, kocsival is el tudunk jutni. A víz itt a sziklák miatt mindig kicsit hidegebb, mint a homokos partokon. Ugyanakkor a tiszta víz kiváló lehetőséget nyújt a könnyűbúvárkodás szerelmeseinek.

St Nicholas Beach

5_-st_nicholas_beach.jpg

A déli részen fekvő St Nicholas strand különlegessége a kis fehér kápolna a sziklákon.


Zakynthos közkedvelt célpontja a magyar turistáknak, akár szervezett buszos utak, akár újabban fapados repülőjáratok révén el lehet érni. Azok, akik szeretik a last minute foglalásokat, július 18-ai indulással, 25-ei visszaérkezéssel most Wizz Discount Club tagsággal 28.200 forintért vásárolhatnak repülőjegyet a Wizz Air menetrendszerinti járatára.

(Szálláslehetőségekért az ismert hotelfoglaló oldalak mellett érdemes airbnb-n is körülnézni - ha még nem regisztráltatok, megérheti ezt a kupont használnotok.)

 

süti beállítások módosítása