Koncertek, színházi előadások, beszélgetések Tokajban

Ötödik, jubileumi szezonját kezdi meg a Tokaj Fesztiválkatlan, az ország egyik legnagyobb szabadtéri színháza.

Az évadot az ingyenes városi gyermeknapi rendezvénnyel nyitják meg május 26-án, ahová várják a kicsiket és nagyokat.

tokajfesztivalkatlan1.jpg

A nagyszínpadi program június 1-jén, az Orosz Hadsereg hivatalos akadémiai ének- és táncegyüttesének, az Alexandrovnak az előadásával kezdődik. A 120 fős társulat – férfikórussal, női és férfi szólóénekesekkel, táncosokkal – repertoárja az orosz népdaloktól, az egyházi énekeken, operaáriákon át, a popzenéig terjed, amiből nem hiányozhat a híres Katyusa vagy Kalinka című népdal.

Egy másik világhírű produkciót is láthatnak, a Lord of the Dance táncegyüttes a hónap végén lép fel. Az ír rendező és táncművész, Michael Flatley által koreografált produkció felújított változata lélegzetelállító táncokkal meséli el az ír folklór alapjaira épülő történetet, a jó és a gonosz klasszikus meséjét.

Különleges színházi előadások is színesítik a műsort. Július 17-én Pokorny Lia és Őze Áron főszereplésével, a Valami csaj(ok) című komédiát láthatják, amelyben a művésznő egy személyben alakít négy különböző női karaktert. Mohácsi István Francia rúdugrás című darabjában egy szexuál-parapszichológus guru, két fiatal pár és egy vadító hatodik járja körbe a párkapcsolatokat, mindezt a komédia minden eszközével.

A Katlan nagyszínpadán két közönségkedvenc színdarabot láthatnak: Kálmán Imre minden idők legismertebb és leggyakrabban játszott operettjét, a Csárdáskirálynőt Csonka Zsuzsanna rendezésében július 20-án, a Veres 1 Színház előadásában pedig az Anconai szerelmesek című szórakoztató komédiát augusztus 3-án.

A zenei élet kiváló énekesei és együttesei felejthetetlen estéket ígérnek. A Malek Andrea Soulistic formáció a jazz és az R&B stílusokat keveri a magyar népzenével, ezzel egy teljesen új hangzást létrehozva. Szulák Andrea magyar slágerekből válogat, életének fontos pillanatait villantja fel a tőle megszokott könnyed stílusban, zongorakísérettel. A Sabbathsong Klezmer Band két este két különböző műsorral mutatkozik be a tokaji közönségnek, többek között Oláh Gergővel adnak közös koncertet.

Július 27-én az ikonikus brit rockénekesnő, Bonnie Tyler örökzöld slágereivel és új albumának dalaival érkezik, visszarepít minket a ’70-es ’80-as évek világába. Az ország egyik legnépszerűbb női előadója Rúzsa Magdi augusztus 2-án zenekarával adja elő ismert slágereit.

A Teátrum színpadán neves szakértők az élet nagy kérdéseire, problémáira igyekeznek tanácsot adni, új nézőpontokra rávilágítani. Pál Feri atya legújabb könyvével azonos című előadásában segít elindulni a mély, belülről fakadó önbecsülés felé vezető úton. Hazánk egyik legnépszerűbb pszichiátere, dr. Csernus Imre arról beszél, hogy mit vár el egy nőtől a társadalom, a család, a barátok, kinek és miért kell megfelelnünk különböző szerepekben.

Vámos Miklós író saját, legutóbbi kilenc évéről mesél egy izgalmas kalandozás keretében. Az ismert klinikai szakpszichológus, dr. Bagdy Emőke a nő és férfi egymáshoz viszonyuló kapcsolatát tárja fel, hogyan lehet kialakítani egy boldogabb, sikeresebb és harmonikusabb párkapcsolatot.

süti beállítások módosítása