A cirkusz jegyében indítja el új évadát a Miskolci Nemzeti Színház

A teátrum 16 új bemutatóval készül a 2018-2019-es évadban.

Az új évad különlegessége, hogy három olyan kortárs magyar színdarab is bemutatásra kerül a Játékszínben, amely kifejezetten a Miskolci Nemzeti Színház számára készül. William Shakespeare Lear király című műve alapján Enyedi Ildikó készít átiratot, amit Keszég László állít majd színpadra.

mnsz.jpgCirkuszhercegnő (fotó: Éder Veronika)

Ismét közös produkcióra készül a k2 színház és a miskolci teátrum: az Eklektikon 2048 Benkó Bence és Fábián Péter író és rendezőpáros munkája, amely az Elza trilógia befejező része lesz. Mikó Csaba író, dramaturg pedig Agavé címen kifejezetten miskolci, a miskolciaknak szóló színművön dolgozik, amelyet Béres Attila rendezésében láthat majd a közönség.

A Nagyszínházban a Cirkkuszhercegnővel nyílik az évad szeptemberben, amelyet júliusban már láthat a közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Dobó Enikő, Eperjesi Erika, Szőcs Artur és Miller Zoltán főszereplésével, Szabó Máté rendezésében. Anton Pavlovics Csehov egyik legismertebb drámája, a Három nővér is színpadra kerül jövőre, valamint Edmond Rostand Cyrano című színműve, Erkel Ferenc operája, a Hunyadi László, és az Oscar-díjas amerikai musical, a Hello, Dolly is várja a közönséget a Nagyszínházban.

A Kamaraszínházban idén is készül gyerekelőadás, ezúttal Békés Pál-Várkonyi Mátyás Félőlény című zenés mesejátéka várja a kicsiket. Kosztolányi Dezső regényét, az Édes Annát Rusznyák Gábor rendezi és készít színpadi átiratot a műhöz. Brecht zenés példázata, a Jó embert keresünk!, David Eldridge Ünnep című színműve, illetve – a Miskolcra újra visszatérő Mohácsi János rendezésében – William Shakespeare vígjátéka, a Velencei Kalmár is színesíti még a palettát.

A Miskolci Balett két bemutatóval készül jövőre: A Casablanca hatalmas sikere után ismét egy jól ismert film elevenedik meg táncelőadásban, ezúttal a Truman Capote kisregénye alapján született Oscar-díjas alkotás, az Álom luxuskivitelben. Második bemutatójukban Shakespeare legforrongóbb komédiája, a Szentivánéji álom kerül színre.

Tantermi előadás is készül a középiskolás korosztálynak: Pályaválasztás címmel a jövőről, félelmekről, elvárásokról, álmokról beszélhetnek a diákok a színház segítségével Szőcs Artur rendezésében.

süti beállítások módosítása