Jubileumdús évadot zár a Madách Színház

Az elmúlt hónapokban ünnepelt többek között a Mary Poppins, A nyomorultak, a Macskák és Az Operaház Fantomja is. Következik a Mamma Mia!

Bár a 2017/18-as évadban csak két bemutatót tartottak, aligha unatkoztak az Erzsébet körúti teátrum munkatársai. Mint ahogy a rendszeresen visszajáró nézők sem. A két premier mellett ugyanis hét jubileumi előadás is erre az évadra esett. A Madách Színházban régóta szokás, hogy különleges módon ünneplik meg egy-egy produkciójuk valahányszázadik előadását vagy épp kerek születésnapját – idén mindkettőből kijutott.

macskak35.jpgDunai Tamás, Szolnoki Tibor, Weil Róbert és Hirtling István a Macskák 35. születésnapi előadásán (fotó: Madách Színház)

Októberben az Egyszerháromnéhanégy 100., decemberben a Mary Poppins 300, januárban A nyomorultak 100., februárban pedig az Anna Karenina 100. előadását láthatták a jegyet váltó érdeklődők. Utóbbi két alkalommal az előadást követően a régi és jelenlegi szereplők extra produkciókkal köszöntötték az ünnepelt előadást, a Mary Poppins esetében pedig az előadás során lépett színpadra egymást váltva több szereposztás.

A két legkülönlegesebb jubileum azonban a színház két ikonikus Webber-darabjához, a Macskákhoz és Az Operaház Fantomjához kötődik. Az 1983 március 26-ai bemutatót követően immár harmincöt évesek lettek a táncoló cicák, akik a születésnap alkalmából állandó otthonukból a Budapesti Kongresszusi Központba költöztek. Az előadás zökkenőmentesen működött a Madách színpadánál jelentősen nagyobb térben is, ami nem is meglepő, hiszen a Macskák már korábban is vendégeskedett nagy játéktérrel és nézőtérrel rendelkező szabadtéri színpadokon, arénákban, így nem volt idegen a feladat az alkotócsapat számára.

18195261_10213208142661137_664655665_o.jpg

A születésnapi előadáson számos korábbi macska lépett ismét színpadra korábbi szerepében. Így pár sor és hang erejéig újra Grizabella lett Kováts Kriszta, újra színházi macskává vált Dunai Tamás és a szereptől előző nap elköszönő Hirtling István, az ősbemutató szereplői közül pedig Cseke Péter újra Elvis Trénként, Szerednyey Bélát pedig Micsel Rumliként köszönthettük.

Május 30-án egyszerre ünnepelte a színház Az Operaház Fantomja 15. születésnapját és 800. születésnapját. A jeles alkalommal a Fantom szerepében Csengeri Attilát, Posta Victort és Sasvári Sándort, Christine-ként Fonyó Barbarát, Krassy Renátát és Mahó Andreát, Raoulként Solti Ádámot láthatták a nézők (valamint a mellékszerepek zömében is történt csere az előadás során).

fantom15.jpgHárom Fantom Az Operaház Fantomja 15. születésnapi előadásán (fotó: Madách Színház)

Valamint az előadást követően is tanúi lehettünk érdekes produkcióknak: először a korábban Christine-t alakító Király Linda, valamint a színházban több főszerepet is játszó Tóth Attila adta elő a darab ismert duettjének rockváltozatát, majd Bolyki Balázs és gospel kórusa előadásában hallhattuk Az éj zenéjét. Nem csak az ünnepi alkalom miatt marad emlékezetes a Fantom-jubileum, de minden bizonnyal a két különleges produkciót is sokáig őrizzük még meg az emlékeinkben.

A sorozat pedig folytatódik: augusztus 3-án ünnepli a Madách Színház legújabb Broadway-produkciója, a Mamma Mia! 300. előadását. Szeptemberben pedig az Erzsébet körúti teátrumba érkezik Andrew Lloyd Webber New Yorkban és Londonban már nagy sikert aratott bemutatója, a Rocksuli, valamint a premier kapcsán szervezett rockfesztivál.

süti beállítások módosítása