Ricky Martin koncert az Arénában

Szeptember 4-én lép a fővárosi közönség elé Puerto Rico talán leghíresebb fia.

Két évtizede, 1998-ban a franciaországi futball vb lázában égett mindenki, s bár válogatottunk nem jutott ki a viadalra, idehaza mindenki kívülről fújta, s táncolta  végig a torna himnuszaként ismert „The Cup of Life/La Copa de la Vida” című dalt. A mindent elsöprő, latinos ritmusú sláger egyből a topsztárok közé repítette előadóját Ricky Martint, aki nem kevesebb, mint 60 országban lett rövid időn belül listavezető.

rickymartin.jpg

A kis Ricky római katolikus otthonban nevelkedett. A zenei tehetséget anyai ágról örökölhette, nagyapja pedig költőként dalírásra inspirálta. Kilenc évesen már belekóstolt a reklámszerepekbe, majd tizenkét évesen a Menudo fiúbanda tagjaként kezdte pop énekesi karrierjét. Azóta 70 milliónál is több albuma lelt gazdára, több tucat platinalemezzel büszkélkedhet, valamint számos Grammy-, Latin Grammy-, American Music-, World Music-, Billboard Music-, és MTV Music Video Award tulajdonosa.  

A latin pop énekes színészként is dolgozik, többek között a The Assassination of Gianni Versace, az American Crime Story legújabb évadába is láthatjuk őt. Közel áll hozzá a jótékonykodás is, az UNICEF nagyköveteként 2002-ben megalapította a Ricky Martin Alapítványt és a People For Children nevet viselő alapítványt.

2018. szeptember 4-én azonban a már jól ismert énekes-táncos oldalát csillantja meg budapesti koncertjén, egy valódi latin fiesta keretében.

süti beállítások módosítása