Holnap indul az idei Sound

Big Sean, Rita Ora, Martin Garrix is Zamárdiba látogat.

Idén is világsztár dömpinget ígér a július 4-e és 8-a között megtartásra kerülő Balaton Sound, ami hagyományosan a legnagyobb EDM sztárok, hip-hop és pop előadók “gyűjtőhelye”. Az öt nap alatt olyan sztárok lépnek színpadra, mint a 2017-ben Grammy díjjal jutalmazott The Chainsmokers, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, vagy Alesso. DJ Snake először érkezik Magyarországra, a fesztivál zárónapján, ahol egy másik headliner csapat, Axwell v Ingrosso társaságában zárják majd a 2018-as Soundot.

_css-1461.jpg

Eljön a hip-hop világsztár Big Sean és az egyik legsikeresebb brit R&B – pop énekesnő, Rita Ora, aki új lemezének dalait is elhozza, a legnagyobb slágerei mellett. „Duplázni fog a Soundon Martin Garrix, aki nemcsak a nagyszínpad főműsoridős vendége lesz, hanem egy önálló estét celebrál a Jager Arénában saját kiadójával, a STMPD Recordsszal, sok vendégszereplővel, és csak másnap hagyja el a fesztivált” – tudtuk meg Lobenwein Norberttől, a fesztivál egyik alapító-főszervezőjétől. A délután fél 6-tól kezdődő programok között további nemzetközi sztárok lépnek fel a vadonatúj nagyszínpadra, többek között Oliver Heldens, Ty Dolla Sign, Ella Eyre, Timmy Trumpet, Jonas Blue, a W&W és Nervo. 

A tavalyi Party Aréna és a Jager Aréna összeolvadásával, ’open air’ helyszínné alakuló Jager Aréna egyedi dekorációval, teraszokkal, bárokkal vár közel tízezer soundozót délutántól hajnalig koncertekkel majd partikkal. A közel 5000 m2-es helyszín nappali programjában aktuális nemzetközi hip-hop sztárok lépnek fel, de itt lesznek a magyar közönségkedvenc zenekarok, éjfél után pedig hajnalba nyúló DJ program. A fellépők között lesz – sok más mellett - Eric Prydz, Vini Vici, Carnage, Craig David, Big Shaq és Martin Solveig valamint egy erős magyar felhozatal, benne a Halott Pénz, a Wellhello, Majka & Curtis, a Punnany Massif, a Brains és a Cloud 9+. A látványt egy 150 m2 es ledfal teszi majd teljessé ezen a helyszínen. 

Berlin, Párizs, Brüsszel, Ibiza és London kultikus klubjai fogadták el a Balaton Sound meghívását, hogy egy, a Balatonra épült új helyszínen mutatkozzanak be Európa legmenőbb vízparti fesztiválján. A techno és house szerelmesei most egy helyen, a Clubs On The Beach-en szórakozhatnak a berlini Watergate, a párizsi Rex, a brüsszeli Fuse, az ibizai Pacha és a londoni Defected rezidenseinek szettjeire. A Balatonra épülő, mintegy 1000 négyzetméteres stég a nappali órákban fog leginkább pörögni, a buli minden nap délután kettőtől indul, a fő fellépők, köztük a belga technokirálynő Charlotte de Witte, a német Butch és Claptone valamint az ibizai klubszcénát képviselő Uner, az este 8-kor kezdődő ’naplementés’ idősávban játszanak majd. 

_css-1922.jpg

Az immár hagyománnyá vált Boat Party programja is teljes: 6 alkalommal fut ki a Veuve Cliquot Boat Party, idén először a naplementéhez igazodva késő délután. A Badacsony nevű, limitált, 300 fős katamaránon igazán minőségi szórakozási lehetőségekkel kecsegtet az idei program is: fellép a német techno színtérről Ellen Allien, hybrid live act-tel jön a Booka Shade duó, érkezik az ibizai közönségkedvenc Patrick Topping, a tavalyi nyár slágerét jegyző CamelPhat duó, back-to-back szettet tol Agoria és Scuba. A hab a tortán pedig az idei évben egy extra boat party a drumandbass szerelmeseinek: a Bladerunnaz csapata Rene LaVice-t hozza el Kanadából.  A hajós partikra a bérletvásárlók kedvezményes áron válthatnak jegyet, de bárki vehet belépőt még a rendezvény ideje alatt is folyamatosan, a limitált készlet erejéig. 

A tavalyi nagy sikert követően idén is „vonulós” utcaszínházi produkciók színesítik a Balaton Sound programkínálatát. Az Astrobulles egy félig magyar, félig francia társulat, a Balaton Soundra vizuális és zenei elemekkel felturbózott, futurisztikus darabjukkal érkeznek. A Foolpool csapata különös látogatókat hoz a Soundra: senki nem tudja, honnan jöttek, de mivel mindenre kíváncsiak, a nézők pillanatok alatt a műsor résztvevőivé válhatnak. A fesztivál szinte minden pontjáról látható lesz a Balloon Chain állandóan változó kinetikus szobra, tele egymás után fűzött, világító, héliummal teli lufikkal. Idén óriási színváltós és villogó bábuk táncolják át a látogatókkal az éjszakát – vagy legalábbis egy részét. Elképesztő színkombinációk, hosszú combok és egy felejthetetlen szórakozás vár mindenkire, aki a Big Dancers csapatával tart. 

Az Oakleaf német gólyalábas utcaszínházi társulat tagjai pedig igazi kaméleonok: nappal trópusi állatoknak és virágoknak öltözve színesítik a fesztivál hangulatát, míg éjszaka különleges jelmezeikben vonulnak fel. 

A hazai vonalat egy több társulat tagjaiból alakult, különleges vizuál poi csapat erősíti, akik látványos produkciójukkal varázsolják el a nézőket. 

Jegyek még – korlátozott számban - a helyszínen és a balatonsound.com-on kaphatók.

süti beállítások módosítása