Indul a Madách Színház jubileumsorozata

Ma este 100. előadásához ér az 1x3 néha 4 avagy egyszerháromnéhanégy, és ez még csak a kezdet...

Öt Broadway-musical, egy magyar musicalopera és egy amerikai vígjáték is jubilál idén a Madách Színházban. Az Erzsébet körúti teátrum így folyamatos ünnepi hangulatban várja az érdeklődőket. Az ünnepi előadásokra különleges extra produkciókkal is készülnek az alkotók és a színészek.

1x3 néha 4 avagy egyszerháromnéhanégy (100. előadás, 2017. október 27.)

Ray Cooney és Tony Hilton vígjátéka 2012. május 25. óta szórakoztatja a Madách Színház nézőit. Nagy Sándor négy különböző szerepben jelenik meg a színpadon, legtöbbször néhány másodperces gyorsöltözésekkel és több kilométernyi, színfalak mögötti futással játssza el a főszerepet. Az 1x3 néha 4 avagy egyszerháromnéhanégy Szente Vajk első Madáchbeli rendezése. A ma esti előadásra még elérhető néhány jegy itt. Figyelem! Az előadás a RaM Colosseumban látható!

1x3.jpgSzerednyey Béla és Nagy Sándor az 1x3 néha 4 avagy egyszerháromnéhanégyben (fotó: Madách Színház)

Mary Poppins (300. előadás, 2017. december 10.)

A csodálatos dadus figuráját P. L. Travers ausztrál írónő találta ki. Gyermekeknek szóló, évtizedeken át íródott regénysorozatából a Disney stúdió készíthetett zenés filmet 1964-ben. A színpadi adaptáció jogait Cameron MacKintosh szerezte meg 1993-ban, a végleges változat azonban, az eredeti filmdalokkal, vagyis a Sherman-testvérek zenéjével csak 2004-ben készült el. A 2012 szeptemberében bemutatott, Szirtes Tamás által rendezett magyar előadás főszereplői: Auksz Éva, Mahó Andrea, Polyák Lilla, Oroszlán Szonja, Csonka András, Sándor Dávid és Szente Vajk.

Les Misérables – A nyomorultak (100. előadás, 2018. január 16.)

Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg Les Misérables – A nyomorultak című musicaljét 2015 augusztusában Szegeden, 2016 áprilisában pedig a Madách Színházban mutattuk be. A Victor Hugo regénye alapján készült musical zenéjét Claude-Michel Schönberg szerezte, az eredeti francia szöveget pedig Alain Boublil és Jean-Marc Natel írta. A darab 1985. október 5-én debütált a West End-en, ahol azóta is folyamatosan, minden rekordot megdöntve, nagy sikerrel fut. A 100. Les Miserables – A nyomorultakra ide kattintva lehet jegyeket vásárolni. A nyomorultakról - még a 7óra7-en - itt írtunk.

Anna Karenina (100. előadás, 2018. február 2.)

A Madách Színház 2002 óta játssza Kocsák Tibor és Miklós Tibor Anna Karenina című musicaloperáját, melyet Tolsztoj világhírű klasszikusa ihletett. Az előadást Szerednyey Béla rendezte, címszerepben Polyák Lillával és Nyári Szilviával, további főbb szerepekben Debreczeny Csaba, Posta Victor és Sasvári Sándor lépnek színpadra.

Macskák (35 éves születésnapi előadás, 2018. március 25.)

A Madách Színház 1983. március 25-én mutatta be a Macskákat Szirtes Tamás rendezésében és Seregi László koreográfiájával, közvetlenül a londoni ősbemutató után, a Broadway-premier előtt. Az eltelt 35 évben az előadás majdnem 1500-szor került színre. Az eltelt több mint három évtizedben sok szereposztást megért a Macskák: a különböző szerepekben összesen több mint 200 művésznek tapsolhatott a közönség. A harmincötödik születésnap egyik különlegessége az lesz, hogy ebből az alkalomból a Macskák átköltözik a Budapest Kongresszusi Központba, ahol esténként kétszer annyi néző láthatja a mára legendássá vált előadást, mint eredeti otthonában. A színháztörténeti előadásra itt válthatóak belépők.

Az Operaház Fantomja (15 éves születésnapi és 800. előadás, 2018. május 30.)

2003. május 30. óta látható a Madách Színházban Andrew Lloyd Webber Az Operaház Fantomja című musicalje. Az előadást több mint 650 ezren látták eddig, nem számítva a 2007-es turnét, amikor a darab koncertváltozata 13 vidéki nagyváros közönségét is elvarázsolta. A Madách Színház a 15. évfordulót (egyben a 800. előadást) is különleges előadással ünnepli, amelyen fellépnek mindazok, akik eddig szerepeltek a musicalben. A dupla jubileumra jegyek itt kaphatóak.

28.jpgFantomok, Raoulok és Christine-ek (fotó: Madách Színház

Mamma Mia! (300. előadás, 2018. augusztus 3.)

2014 szeptemberében került színpadra az ABBA-dalokon alapuló Mamma Mia! musical. A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a darabot. Így 2014-ben önálló rendezésben, díszlettel és jelmezzel kerülhetett a darab a magyar nézők elé, mely az elképesztő közönségérdeklődésnek köszönhetően kevesebb, mint négy év alatt éri el a 300-as előadásszámot. A sikerszéria várhatóan folytatódik, hiszen már a 2018 nyári előadások is teltházasak. A Mamma Mia! 200. előadása kapcsán ebben a cikkben írtunk arról, miért válhatott a produkció ennyire népszerűvé.

süti beállítások módosítása