Fairplay – ősbemutató a Városmajorban

Sportóriások legendája elevenedik meg a Coincidance Táncszínház új előadásában.

A Coincidance Táncszínház új produkciója, a Fairplay – Sportóriások legendája című táncjáték ősbemutatója augusztus 13-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Gyulai Júlia rendező-koreográfus alkotása a sportolók sikerei mögötti világba enged betekintést, egyben édesapjának, Gyulai István népszerű sportriporternek és -diplomatának, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség volt főtitkárának állít emléket.

gyulai_julia.jpgGyulai Júlia

A Fairplay egy fiatal fiú álmain és küzdelmein keresztül mutatja meg, hogy mit jelent a semmiből indulni, kitartani, végül célba érni. Hogy mi az, amiért érdemes küzdeni, és mit ad, mire tanít, miben nevel, miben támogat a sport. Gyulai Júlia szerint más és más módon, de mindannyian vágyunk a katarzisra, az eufóriára, amelynek két legfőbb forrása a sport és a művészet. Ezeket egyszerre jeleníti meg a Fairplay.

Az ír sztepp Európa-bajnokait felvonultató, illetve kontinens-szerte elismert kortárs táncosokból álló, 2008-ban alakult Coincidance Táncszínház sajátos stílusa az ír sztepptánc és a kortárs tánc organikus ötvözésén alapszik. Az együttes elnevezése az angol „coincidence” szóból származik, amelynek jelentése „véletlen egybeesés”, utalásként a két táncművészeti műfaj harmóniájára. A mostani bemutatóban a társulat védjegyévé vált mozgásnyelvet látványos vetítés teszi teljessé: az előadás az interaktív felületeken vetített sportpillanatokkal, a vizuális bravúrokat megelevenítő sportlegendákkal színvonalas és szórakoztató kikapcsolódást ígér.

A Fairplay ősbemutatója augusztus 13-án lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon, majd a következő évadban a MOM Kulturális Központ műsorán lesz látható. Előadják a Coincidance Táncszínház művészei, jelmeztervező Székács Zsófia, díszlettervező Potornai Norbert, rendező-koreográfus Gyulai Júlia. Az előadásra jegyek itt kaphatók.

Forrás: Szabad Tér Színház

süti beállítások módosítása