Leszámolás velem és Prah a Kultkikötőben

Három helyszínen, Balatonföldváron, Bogláron és Fenyvesen tizennégy előadással várják az érdeklődőket ezen a hétvégén.

Nagy Dániel Viktort számos szerepben láthatta már a földvári Kultkikötő közönsége, július 20-án, csütörtökön este a Leszámolás velem című mondorámával lép majd színpadra. A FÜGE és az Orlai Produkció előadásában, Rába Roland rendezésében a világon először látható Edouard Louis Leszámolás Eddyvel című regénye, amely most szabadtéren is bemutatkozik. Egy fiú önkeresésének könyörtelenül igaz története.

kultkikoto1.jpgFotó: Orlai Produkciós Iroda

Lajkó Félix zenéje mindazon zenei hagyományokból gazdagon merít, melyek kiskorától befolyásolták mindennapjait, ez pedig a folk; a Vajdaságban megismert népzenék, úgy a magyar, a cigány, vagy akár a román népzene is. A földvári Kultkikötőbe a Folk című produkciót viszi el július 21-én, a népzenész barátokkal, az énekesekkel együtt sikerült egy olyan pörgő, végigtáncolható műsort összehozni, ahol vagy a virtuozitás, vagy a hegedűk, vagy a citera szólói, vagy az énekesnők egyedisége írja felül a pillanatokat.

A Család ellen nincs orvosság a Páratlan páros 1-2. szerzője, Ray Cooney szintén népszerű komédiája, melynek főhőse életének egyik legfontosabb momentuma előtt állva gyanútlanul, mit sem sejtve apa lesz. De mit szól ehhez a feleség? Cseke Péter és Szerednyey Béla rendezésében július 22-én este újra bizonyságot nyer Balatonföldváron, a Kecskeméti Katona József Színház előadásában, hogy Család ellen nincs orvosság.

Két egészen különböző személyiségű díva – a nemzetközi hírű fuvolaművész, Horgas Eszter és a magyar jazz öblös hangú énekesnője, Falusi Mariann estje várja az érdeklődőket a balatonboglári Kultkikötőben július 20-án..

Míg számos mű kifejezetten a női lélek őskáoszra emlékeztető misztériumát boncolgatja, addig a méltatlanul háttérbe szorult férfik belső világával viszonylag kevesen foglalkoznak. Vinnai András tanulságos, kellő komolysággal komponált, mélypszichológiai munkájából kiderül, hogy a férfiak sok mindent szeretnek, sok mindenre vágynak, de természetesen leginkább egy nőre – vagy egyszerre többre is. A Füge Produkció és a Dumaszínház alkalmi kollaborációjából született színpadi produkció, a Férfiak szexuális világa július 21-én döntöget tabukat Balatonbogláron

Július 22-én este a Kultkikötő balatonboglári színpadán egy színész házaspár, Nyári Szilvia és Nyári Oszkár adja elő Spiró György Prah című komédiáját Szirtes Edina Mókus és Rozs Tamás élő zenéjével kísérve. A kaposvári Csiky Gergely Színház előadásának két szereplőjével, egy házaspárral megtörténik az, amiről a legtöbben csak álmodunk: öttalálatosuk lesz a lottón. Álmodozni könnyű, örülni viszont nehéz. Kakaó-Prahos dobozba dugják az öttalálatos szelvényt. A félelmetes fecni felszakítja bennük a mérgező múltat. A házaspár nem tud mit kezdeni az ölébe hullott lehetőséggel, hisz már nem vásárolhatják vissza az elmúlt éveket, és már nem válthatják meg a közös jövőjüket sem.

kultkikoto2.jpgFotó: Csiky Gergely Színház

Segítség, megnősültem! – a Sebestyén Elemér azonos című regénye alapján írt kortárs komédiát Pindroch Csaba társ-dramaturgként, producerként és az előadás egyedüli szereplőjeként jegyzi, a darab rendezője Radnai Márk. Az előadás július 20-án látható Balatonfenyvesen.

A gyerekeket Földváron szombaton és vasárnap délelőtt, Bogláron pénteken és vasárnap délelőtt, míg Fenyvesen kedden, pénteken és szombaton délelőtt várják izgalmas előadások.


Forrás: Kultkikötő

süti beállítások módosítása