Kiállítás és utcaszínház is lesz a VOLT Fesztiválon

Magyar csapatok mellett többek között spanyolos hangulatú kortárs cirkuszi produkció is Sopronba érkezik.

A VOLT negyed évszázados jubileumát egy különleges, nagyszabású kiállítással ünnepli a soproni belvárosban, a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központ Munkácsy-termében. A tárlat a VOLT ART GROUP művészeinek munkáját tömöríti, közöttük azokat, amelyek az elmúlt években a VOLTon születtek. A tárlaton Bada Dada, Bukta Imre, drMáriás, ef Zámbó István, Fehér László, feLugossy László, Győri Márton, Kiss Tibor, Magyarósi Éva, a Nem mi voltunk! crew, Sinkovics Ede, Soós Nóra, Szurcsik József, Töttös Kata, Verebélyi Diána és Wahorn András alkotásait tekintheti meg a közönség. A VOLT-on született munkákra a kiállítás ideje alatt lehet licitálni, a bevételt pedig a soproni Erzsébet Kórháznak ajánlják fel a VOLT szervezői.

dji_0329.jpg

A kiállításhoz kapcsolódva Sopronban is bemutatásra kerül a Hybridart Managementtel együttműködve a  #SOHAVÉGETNEMÉRŐS – Történetek Wellhello-ra című fotókiállítás, amely a csapat nagysikerű filmjének hátterét mutatja be – köztük a tavalyi Telekom VOLT Fesztiválon is forgatott epizódot.  A kiállításra a belépés VOLT-os karszalaggal díjtalan.

Akiknek pedig úgyis van karcszalagjuk, koncertek közöttre-utánra érdekes változatosságot jelenthetnek a különböző utcaszínházi produkciók is. A világ számos pontjáról érkeznek azok a produkciók, amelyek a fesztivál több helyszínén, naponta több alkalommal mutatkoznak be a közönségnek.

Akrobatikus és színházi elemek keverednek az Acrojou látványos kortárs cirkuszi előadásában.  Spanyol ritmusok, fúvósok és dobosok is forrósítják a VOLTFesztivál hangulatát az Always Drinking Marching Band The Street Is Ours című produkciójában. A Dynamogène társulatának előadását igencsak kár lenne kihagyni: öt munkásnak öltözött akrobata, akik egy utópisztikus hangulatú felvonulással kezdik az estét, egy hibrid szerkezeten. A lengyel gólyalábasok Steampunk Parade című műsorukkal jönnek Sopronba. A Tűzfészek Társulat Képzett cirkuszi művészekből álló csoport, mely egyedülálló jelmezekkel és minőségi koreográfiákkal nyűgözi le közönségét. A Tűzmadarak zsonglőrcsoport a világ számos országában megfordult – és fellép a VOLTon a szintén magyar Karzat Színház is.


Forrás (kép és szöveg): VOLT

süti beállítások módosítása