Tízéves a budapesti Vámpírok bálja

Eddig kétszázötvenezer néző látta a sikeres musicalt.

A PS Produkció 2007-ben mutatta be Budapesten a kiemelkedően magas – a produkció tájékoztatása szerint közel 280 millió forintos – költségvetésű musicalt, az azóta is nagy sikerrel futó Vámpírok bálját. A jelentős rajongói kultusz övezte musicalt világszerte eddig több mit tíz millióan látták. Bécs után Stuttgartban, Hamburgban, a Broadway-n, Varsóban, 2006-ban Tokióban, Obernhausenben, Berlinben, majd ismét Stuttgartban ünnepelhették. A magyar bemutató óta az előadás többek között Oroszországot és Belgiumot is meghódította.

img_8417.jpgFotó: Sárközy Marianna

A budapesti produkció szereplőit 2006-ban nyílt szereplőválogatás segítségével találták meg, melyen 700 jelentkezőből választotta ki a vezetőrendező Roman Polanski közvetlen munkatársa, Cornelius Baltus rendező és Dennis Callahan amerikai koreográfus a szerepekre szerintük legalkalmasabb művészeket.  A meghirdetett szereposztásban egyetlen akkori ismert művész neve sem szerepelt, mostanra azonban már 27 pályakezdő művész kapott külföldi szerződést a budapesti Vámpírok bálja társulatából. A produkció tehát számos fiatal tehetséget röpített a magasba, hazai és nemzetközi nagyszínpadokra.

A szereposztás folyamatosan frissül, fiatalodik, új tehetségek kapnak lehetőséget, amelynek
köszönhetően az előadás tíz év elteltével sem veszített lendületéből Mostanra már több mint
200 művész öltötte magára a Vámpírok bálja valamelyik karakterének jelmezét.

Közel 300 előadás, 250 ezer néző – ez a budapesti Vámpírok bálja eddigi mérlege.  A tízéves jubileumi előadást június 5-én tartja a társulat, ezt követően június 6-án az előadás után éjszakai vámpírtalálkozó keretében a produkció összes szereplőjével találkozhat a közönség.


Forrás: PS Produkció

süti beállítások módosítása