Mostantól ingyen is mehetnek a diákok a Nemzetibe

A Nemzeti vezetését újra megpályázó Vidnyánszky Attila négy rendezéséért ősztől nem kell fizetniük az érdeklődő fiataloknak.

Meghirdette következő évadát a Vidnyánszky Attila által vezetett Nemzeti Színház is. A főigazgató a Bánk bánt, az Úri murit és az Egri csillagokat állítja színpadra, emellett Bozsik Yvette (Pogánytánc), Csiszár Imre (Az ügynök halála), Dér András (Szent szörnyetegek), Kiss Csaba (Házasság Palermóban), Silviu Purcarete (Cseresznyéskert), Sardar Tagirovsky (Figaro házassága) és Zsótér Sándor (A gömbfejűek és a csúcsfejűek) rendez egy-egy előadást a Duna-parti teátrumban.

01.jpgFotó: Toldy Miklós

A főigazgató emellett bejelentette, hogy június végén lejár a megbízatása, de újra megpályázza a Nemzeti Színház vezetését.

Magyar kőszínházak esetében szokatlan kezdeményezésként a Nemzeti Színház nagyszínpadán látható előadások közül négyért (Csongor és Tünde, Fekete ég – A fehér felhő, János vitéz, Tóth Ilonka) szeptembertől nem kell fizetniük a nézőknek: az érdeklődők ingyenesen tekinthetik meg a produkciókat. Mind a négy előadást Vidnyánszky Attila rendezte.

Frissítés: A színház közleménye szerint az ingyenesség kizárólag diákok számára érvényes. A Nemzeti Színház Facebook-oldalán található videó alapján Vidnyánszky Attila tévesen fogalmazott a sajtótájékoztatón.

 

Tetszett a cikk?
Kövesd az art&go-t Facebookon is!
Film, könyv, színház, zene, gasztro, utazás - élmény!

 

süti beállítások módosítása