Kabaré és Hóhérok Miskolcon

Mohácsi János, Zsótér Sándor és a k2 Színház két rendezője is visszatér a Miskolci Nemzeti Színházba.

Összesen tizenöt bemutatóra készül a következő évadban a Miskolci Nemzeti Színház. Ebből ötöt a nagyszínpadon, hatot a Kamaraszínházban, négyet pedig a Játékszínben tartanak. Victor Hugo, Martin McDonagh, Shakespeare és Dosztojevszkij egy-egy művét is műsorra tűzik a borsodi megyeszékhelyen.

18274960_1670674569624424_1482416465775658920_n.jpgMa koktélokkal várják az érdeklődőket a színház évadbejelentő programsorozatán (fotó: Miskolci Nemzeti Színház Facebook)

A nagyszínpadon Kálmán Imre Marica grófnőjével kezdődik a 2017/18-as évad, melyet az Operettszínházban már több operettet is nagy sikerrel színpadra állító Szabó Máté rendez. Ezt Dosztojevszkij Bűn és bűnhődése követi: Raszkolnyikov történetét szintén Szabó Máté rendezésében láthatják a borsodi megyeszékhelyen. A nevetni vágyók Neil Simon Furcsa pár című vígjátékát várhatják érdeklődéssel, melyet a színház igazgatója, Béres Attila állít színpadra.

A negyedik nagyszínpadi bemutató Mozart Varázsfuvolája lesz: az operát Rusznyák Gábor rendezi. A varázsfuvola a Csokonai Nemzeti Színházzal együttműködésben készül, Debrecenben már bemutatták ebben az évadban. A nagyszínpadi program a népszerű Kabaré című musicallel zárul a Miskolcon idén debütáló Mohácsi János rendezésében.

A Kamaraszínház a Minden egér szereti a sajtot című gyerekdarabbal nyitja az évet Keszég László rendezésében. Ezt a Rusznyák Gábor által színpadra állított népszerű Shakespeare-vígjáték, az Ahogy tetszik követi. Béres Attila rendezésében érkezik Miskolcra Martin McDonagh legújabb darabja, a Londonban zajos sikert elért, a Katonában mérsékeltebb fogadtatást kapó Hóhérok. Keszég László évadbeli második miskolci rendezése Szomory Dezső színműve, a Györgyike, drága gyermek lesz. A Miskolci Balett előadásában jövőre a Casablanca kerül színre, melyet koreográfusként Kozma Attila jegyez majd. A Kamaraszínház utolsó bemutatója Vörösmarty Mihály drámai költeménye, a Csongor és Tünde Szőcs Artúr rendezésében.

A Játékszínben Brecht gyakran játszott darabjával, A kaukázusi krétakörrel kezdődik az évad, melyet a kisszínpad terében igen otthonosan mozgó, korábban izgalmas Ványa bácsit és Bakkhánsnőket is jegyző Szőcs Artúr rendez. Zsótér Sándor is visszatér Miskolcra: ő Victor Hugo Ruy Blas című darabját állítja majd színpadra. Ismét a borsodi megyeszékhelyen dolgozik a k2 Színház két fiatal rendezője, Benkó Bence és Fábián Péter, akik az általuk írt Emberek alkonya című történetből készítenek előadást. A Miskolci Balett játékszínbeli bemutatója a Velekey László által koreografált Julie kisasszony lesz.

süti beállítások módosítása