Két lány, két hegedű

Májusban két alkalommal is látható az Y csoport márciusban bemutatott Kóda – utóirat két hegedűre című előadása.

„Szabad-e más sorsot választani, mint amire 16 évet áldoztunk fel az életünkből?” – teszi fel a kérdést a Kóda – utóirat két hegedűre színlapja: azt a kérdést, ami – zenei körítés ide vagy oda – alighanem nagyon sok fiatal fejében fogalmazódik meg.  A Bognár Anita és Móga Piroska által írt, rendezett és előadott történet a barátságról, az elvárásokról és az elfogadásról szól.

17159048_1855911287996756_3780880591053511247_o.jpgFotó: Ádám Kata

Mint az egy interjúban elhangzott, elengedhetetlen, hogy a nézők elhiggyék, az előadásban bemutatott két lány valóban hegedűművésznek készül, így a két fiatal színésznőnek fel kellett frissítenie tudását. Emellett többször jártak a Zeneakadémián, hogy benyomásokat gyűjtsenek, tapasztalatokat szerezzenek az ottani közegről, hogy mindazt a lehető leghitelesebben tudják később interpretálni.

Bátor témát választott tehát az Y csoport két fiatal színésznője. Az előadás akár közvetlenül róluk is szólhatna: mindketten sokáig hegedültek, és az ő fejükben is gyakran megfordul, hogy „mi lett volna, ha…”. Az pedig mindig erős felütés, ha egy előadás róluk, rólunk szól.

Az előadás kegközelebb május 5-én, pénteken és május 28-án vasárnap látható a Vallai Kertben, jegyek a dátumokra kattintva válthatóak.

 

Tetszett a cikk?
Kövesd az art&go-t Facebookon is!
Film, könyv, színház, zene, gasztro, utazás - élmény!

 

süti beállítások módosítása