Könyvhét nincs, könyvek azért jönnek

Színházi kalauzzal, sci-fivel, ereklyevadászattal és skandináv krimivel érkezik könyvfronton a június.

06-2117aldozat.jpg

S. Magyari Imre: Miért jó nekünk ha színházban megnézzük, hogy másoknak miért rossz? - Külföldi drámák előadásairól (Corvina Kiadó, megjelent: június 5.)

A szerző ígérete szerint ez a jelenleg is látható budapesti színházi előadásokat elemzői szemmel bemutató könyv a fiatalokhoz, a fiataloknak szól majd a színházról – már csak azért is, mert a Katona, az Örkény és a Radnóti ifjúsági programjaihoz kapcsolódnak a szerző írásai. A járványhelyzet előtt a budapesti színházak rendre telt házakkal futottak, ám ettől még a kiadvány címében megfogalmazott kérdés – főleg középiskolás fejjel – örök. Vagyis rövidebben: miért járjunk színházba?

John Scalzi: Az utolsó emperátor (Agave Kiadó, tervezett megjelenés: június 9.)

Az utolsó emperátorral a hazánkban leginkább talán a Vének háborúja-sorozatnak köszönhetően ismertté és népszerűvé vált John Scalzi újabb szériája érkezik el fináléjához. Az összeomló birodalom és a Pusztító tűz után Az utolsó emperátor nagy kérdése, hogy túléli-e a cselekményben felvázolt krízist és hatalmi harcokat az emberiség történetének legnagyobb birodalma. Űrepikus cselekmény, valamint a valóságban is aktuális problémafelvetés – ez jellemzi Scalzi regénysorozatát.

Jussi Adler-Olsen: A 2117. áldozat (Animus Kiadó, tervezett megjelenés: június 16.)

A skandináv krimi talán legnépszerűbb dán alkotója, Jussi Adler-Olsen legújabb regényében – a műfajra jellemző módon – egyszerre kalauzol minket a szereplők múltjába, valamint a dán társadalom jelenébe. A regény felvezetése alapján Adler-Olsen nem fél olyan, jelenleg is aktuális megosztó kérdésekhez nyúlni, mint a migráció, az asszimiláció, az iszlám terrorizmus – valamint mindezek mellett a kirekesztettség, bosszúvágy, labilitás témája. Hogy mindez hogy fér el egyetlen krimiben, hamarosan kiderül.

Steve Berry: A varsói protokoll (Gabo Kiadó, tervezett megjelenés: június 17.)

06-varsoiprotokoll.jpgA történelmi kincsvadászatos krimik egyik legjellegzetesebb szerzője ezúttal a modern Lengyelországba kalauzol minket – legújabb történetének tétje pedig egy olyan valami, amit mi, magyarok is nagyon át tudunk érezni: az európai egyensúly. Történelmi ereklyék, politikai csaták, orosz-amerikai viszály, zártkörű aukció egyaránt megjelenik A varsói protokollban – kíváncsian várjuk, hogy sikerült Berry legújabb, magyarul is megjelenő regénye.

süti beállítások módosítása