Ez még nem a könyvfesztivál, de már készülünk rá

Orosz scifi-klasszikus és profi krimisztár érkezik márciusban.

03-bukottak.jpg

Kir Bulicsov: Az utolsó háború (Galaktika Kiadó, megjelenés: március 4.)

Kir Bulicsov a huszadik századi orosz sci-fi egyik legnagyobb alkotója – regényeit az ötletesség mellett elgondolkodtató filozófiai felvetések is jellemzik. Az utolsó háború című regényében azt a kérdést feszegeti, hogy meddig terjedhet az ember morális hatalma a világűrben: még ha a technika meg is van hozzá, játszhat-e az ember istent, megmentve egy önmagát halálra ítélő fajt. És egyáltalán, le lehet-e vetkőzni az előítéleteket akkor, amikor szükséges… Régi regény, továbbra is aktuális kérdések.

Paul Kirk: 500 grillétel; Deborah Gray: 500 kalóriaszegény étel (Gabo Kiadó, megjelenés: március 3.)

03-500grill.jpg

Személyes indíttatásból ezúttal sem maradhat ki a havi ajánlóból gasztro témájú könyv – és visszanyúlunk az immár bevált szériához. A Gabo Kiadó szokásos 500 ételes sorozata ezúttal ráadásul az egészséget helyezi fókuszba, Paul Kirk gyűjteménye a grillezés technikáját helyezi fókuszba a legkülönfélébb alapanyagokkal, Deborah Gray pedig ötszáz kalóriaszegény ételt ismertet meg velünk. Mindkét kiadvány alkalmas lehet arra, hogy finom tippekkel támogasson meg egy esetleges életmódváltási kísérletet.

David Baldacci: Bukottak (General Press Kiadó, megjelenés: március 16.)

Az Amos Decker-széria legújabb részében ő és kolléganője, Alex Jamison épp a nő testvérét látogatják meg Baronville-ben. A rozsdaövezetben fekvő egykori bányászváros barátságtalan hely: hatalmas a munkanélküliség, és a reményvesztett lakosok nagy része a kábítószerben keres menedéket. Decker mindössze négy órát tölt a városban, amikor egy rémisztő kettős gyilkosság színhelyén találja magát. Csakhamar kiderül, hogy az elmúlt hetekben négy másik, bizarr emberölés is történt… David Baldaccit elsősorban nem a változatos, kreatív ötleteiért szeretjük, hanem azért a profizmusért, amivel megbízhatóan hozza a tőle megszokott, magas színvonalú, profi, fordulatos krimiket.

Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger (Agave Kiadó, megjelenés: március 17.)

Az Éjszakai cirkusz szerzője egy titkos föld alatti világban játszódó, kortalan szerelmi történettel tér vissza, melynek a szereplői kalózok, festők, szeretők és hazugok, valamint egy gyönyörű, csillagtalan tenger. Erin Morgenstern új regénye tiszta fantázia, ami végig azt a kérdést feszegeti, hogy mit jelent valójában a történetek ereje. Vagy, ahogy a The Guardian fogalmaz: “A regény olvasása közben olyan érzésünk támad, mintha rejtélyes illusztrációkat nézegetnénk egymás után.”

Harlan Coben: Senki fia (Jaffa Kiadó, megjelenés: március 19.)

03-senkifia.jpgUgyan már kifelé haladunk a télből, azért mégis ajánlanánk egy borongósabb krimit is erre a hónapra: a magyarországon is évek óta népszerű Harlan Coben új sorozatot indít, melynek első részében egy nyugat-amerikai kisváros unalmas élete gyermerablások miatt bódul fel. A szerző csavara, hogy egy árva erdőlakót tesz meg regénye egyik főhősévé – szokatlan egy krimitől. Coben több mint húsz regényt írt, közülük az utolsó hat felkerült a The New York Times bestsellerlistájának első helyére.

süti beállítások módosítása