A könyvkiadók már felkészültek az ünnepre

Októberben és novemberben már megjelent az idei karácsonyi termés java, de azért decemberre is maradtak érdekességek.

audrey.jpg

Robert Matzen: A holland lány - Audrey Hepburn a második világháborúban (Európa Kiadó, megjelenés: december 2.)

Audrey Hepburn máig Hollywood egyik legjelentősebb színésznője, a Római vakáció és az Álom luxuskivitelben című filmek főszereplője, aki végül a filmkészítés helyett mégis inkább a családját választotta, és élete utolsó éveiben az UNICEF nagyköveteként tevékenykedett. Számos életrajz született ugyan róla, mégis most először ismerhetjük meg részleteiben hollandiai gyermekkorát, a II. világháború alatti fiatalkori éveit. Az átélt tapasztalatok alapvetően befolyásolták. Robert Matzen könyve feltárja a színésznő kevéssé ismert gyerekkorát, családi hátterét, és elmeséli, hogyan lett a félénk, tizenöt éves kamaszból a későbbi művész és emberbarát világsztár.

Pierce Brown: A sötétség kora (Agave Kiadó, megjelenés: december 3.)

December 3-án jelent meg magyarul a többszörös Goodreads-díjas Vörös lázadás-sorozat legújabb, ötödik része, A sötétség kora. Pierce Brown ebben a vaskos, közel 900 oldalas kötetben tovább folytatja Darrow gigászi harcát a Társadalom ellen, és előkészíti az egy év múlva érkező, hatodik befejez kötet fináléját. Brown 2014-ben indult sorozata az évtized egyik legnépszerűbb sci-fi története, eddig minden kötet a New York Times bestseller-listájára került, és elkeltek a megfilmesítési jogok is. Brown tavaly Magyarországra is ellátogatott: a Könyvfesztiválon több százan voltak kíváncsiak a népszerű szerzőre.

Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani? (Könyvmolyképző Kiadó, megjelenés: december 5.)

titkot.jpgAz Egy boltkóros naplója szerzője újabb érdekes vígjátékot jelentetett meg. Legújabb könyve főhőse, Emma repülőgépe viharba kerül, és a lány meg van róla győződve, hogy le fognak zuhanni. A halál közelsége különös reakciót vált ki belőle: minden, addig féltve őrzött titkát rázúdítja a mellette ülő, jóképű, ám vadidegen férfira. Mesél neki a szüzessége elvesztéséről, a pasijáról és a szülei aranyhaláról, megosztja vele a tangákról alkotott véleményét, satöbbi. Ám végül sikeresen landolnak, túlélve a kalandot… Sophie Kinsella könyvéből film is készült, mely már látható a mozikban.

Luka Modric, Robert Matteoni: A meccs közepén (Művelt Nép Könyvkiadó, megjelenés: december 12.)

Luka Modric 2018-ban futballtörténelmet írt azzal, hogy mindazt a négy fontos egyéni díjat bezsebelte, amit egy labdarúgó megnyerhet, ráadásul egyetlen éven belül: ő lett az oroszországi világbajnokság legjobb játékosa, a Nemzetközi- (FIFA), valamint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megválasztotta a legjobb férfi futballistának, és megkapta az Aranylabdát is. Megérdemelten, hiszen meglepetésre a vb-döntőig vezette Horvátországot és  kulcsszerepet játszott a Real Madridban is. Ám a balkáni háborúk alatt felnőtt visszafogott klasszis élete ennél sokkal több érdekességet rejt.

süti beállítások módosítása