Nyilvános a Szegedi Szabadtéri rendezőinek névsora

Mások mellett Szirtes Tamás, Szente Vajk, és Harangozó Gyula előadásait is láthatja a Tisza-parti közönség.

A 2020-as évadban legendás rockopera tér vissza több mint 30 év után magyarországi bemutatójának színhelyére a Dóm térre: a Jézus Krisztus Szupersztárt a Madách Színház társulatával, Szirtes Tamás rendezésében láthatja a közönség.

szesza_2019.jpg

A jövő nyár Shakespeare darabja, a Sok hűhó semmiért című komédia rendezésére Juronics Tamás kapott felkérést. A Szegedhez ezer szállal kötődő Kossuth-díjas koreográfus-rendezővel még zajlanak az egyeztetések, annyi azonban már most tudható, hogy grandiózus látványvilágot képzel a Dóm térre.

Visszatér a 2018-as évadban Szegeden debütáló musical, az Apáca show is. A közönségkedvenc produkciót Szente Vajk rendezte, a főszerepekben többek közt Sári Évát, Alföldi Róbertet, Feke Pált, Janza Katát és Csonka Andrást láthatják 2020-ban..

Händel fordulatos, humoros elemekkel teli operáját, az Agrippinát Pányik Tamás rendezésében és Pál Tamás vezényletével láthatja az Újszegedi Szabadtéri Színpad közönsége, míg Moliére egyik legnépszerűbb darabját, az Úrhatnám polgárt Herczeg T. Tamás állítja színpadra.

A mi osztályunk című színmű vendégprodukcióját Béres Attila rendezi. A Miskolci Nemzeti Színház igazgatójának a nyári színház már nem ismeretlen terep, legutóbbi rendezése a Vízkereszt, vagy amit akartok című fergeteges Shakespeare-vígjáték volt a Dóm téren.

Visszatérő előadásként a 2019-es évad mesedarabját, a Hófehérke és a hét törpét láthatják a nézők Újszegeden. A balett a Játékok művészeti igazgatója, Harangozó Gyula rendezésében varázsolhatja majd el kicsiket és nagyokat egyaránt.

süti beállítások módosítása