Ez már tényleg a könyvkarácsonyi célegyenes

November első felének megjelenései után novellák, bűvésztrükkök, albumok is érkeznek a hónap második részében.

novella.jpg

JCDecaux Hungary Zrt.: Álljon meg egy novellára! - mobilsztorik (Athenaeum Kiadó, megjelenés: november 19.)

Kifejezetten támogatandó az, hogy szépirodalom jelenjen meg a közterületeken, így lelkesen és érdeklődve figyeltük az évenként a buszmegállókban felbukkanó novellákat. A JCDecaux által meghirdetett különleges novellaverseny nyertes alkotásai már könyv formában is elérhetőek a közönség számára. Az elmúlt három év alatt összesen több mint tízezer novella érkezett a kiírt pályázatra, ebből minden évben húsz írás került ki győztesen. Ebből a hatvan novellából áll a ma bemutatott kötet. Szóval, aki a buszmegállókban lemaradt, most pótolhatja.

Wéber Gábor: Forma-1 a 21. században (Age N.C., megjelenés: november 20.)

weber.jpgWéber Gábor neve az utóbbi több mint egytizedben összeforrt a Forma 1 magyar közvetítésével – így nem váratlan, hogy eljött az idő: ő is könyvet jelentessen meg munkájáról és szenvedélyéről. Wéber kétségtelenül ért ahhoz, amit csinál, így az autósport egyik királykategóriájának modernkorát összefoglaló kötetre is kíváncsiak vagyunk. Annál is inkább, mert a 2020-as átmeneti év után 2021-től várhatóan nagy változások jönnek majd a Forma 1-ben, így ez a könyv meglehetősen átfogó összefoglalója is az utóbbi húsz év F1-ének.

Charles Brandt: The Irishman – Hallom, szobafestő vagy (Helikon Kiadó, megjelenés: november 22.)

Charles Brandt könyve nem hollywoodi történet - nem jófiúk és rosszfiúk harcáról szól, hanem egy zavaros, erkölcsi dilemmákkal teli, távoli (vagy talán mégsem olyan távoli?) világról, amelyben a ma már olykor archaikusnak ható klasszikus gengszterfilmek még a valóságban elevenedtek meg. Brandt könyve alapján készült Martin Scorsese új filmje, olyan színészekkel, mint Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Anna Pacquin és Bobby Cannavale – a film a könyv hazai megjelenésével egy időben lesz elérhető a Netflixen.

J.D. Barker: A hatodik éjszaka (Agave Kiadó, megjelenés: november 22.)

hatodikejszaka.jpg„Bocsáss meg, Atyám!" – ezt a szöveget találják meg a nyomozók két holttest mellett. A baj csak az, hogy az egy időben elkövetett bűncselekmények helyszínei az Egyesült Államok két különböző részén találhatóak – ha ugyanaz a gyilkos, hogy ölhetett egyszerre Chicagóban és Dél-Karolinában? J.D. Barker trilógiájának befejező részében nyaktörő sebességgel kerülnek napvilágra a múlt részletei, és végre fény derül a Négy Majom Gyilkos indítékára is.

Hajnóczy Soma - Kelle Botond Elképesztő trükkök hétköznapi tárgyakkal (HVG Kiadó, megjelenés: november 29.)

Hajnóczy Soma, a bűvészet történetének egyik legfiatalabb világbajnoka, az illúzió és a humor műfaját ötvözve egyedi stílust alakított ki. Első könyvében szerzőtársával, Kelle Botonddal együtt 50 elképesztő trükkjének titkát fedi fel, köztük a legnépszerűbb videóin látható trükkjeiből is megtanít néhányat. Ezek kivitelezéséhez nincs szükségünk másra, csupán egy-egy környezetedben elérhető hétköznapi tárgyra. Persze ez a kötet nem csupán egy száraz tankönyv – Hajnóczy a trükkök mellett saját tapasztalatairól, élményeiről is mesél az olvasóknak.

süti beállítások módosítása