Hazánkba is eljön a Korn

A nu metal banda jövő nyáron Budapestre látogat.

A Korn egy új műfajt hívott életre, és a zenekar tartós sikere igazolta annak létrejöttét. Ahogy a Fader magazin megjegyzi: „Váratlan nyitás történt a popzene táján, és a Korn generációs érzelmeket fogalmazott meg a klausztrofób, állandó megfigyelés alatt álló öntudatuk számára. A Korn filmzenévé vált egy nemzedék érkezésekor, mint egy horkoló, dobogó, szisztematikusan visszafogott, őrült show.”

korn_shot_02_118.jpg

Megalakulásuk óta a Korn 40 millió albumot értékesített világszerte, begyűjtött két Grammy-díjat, több tucatszor körbeturnézta a világot, és még sorolhatnánk Jonathan Davis énekes, James “Munky” Shaffer és Brian “Head” Welch gitárosok, Reginald “Fieldy” Arvizu basszusgitáros és Ray Luzier dobos továbbra is az alternatív rock és a metál műfaj határait feszegetik.

A nu metal úttörői 2020 nyarán útra kelnek Európában vadonatúj arénashow-jukkal. Előzenekaruk az elmúlt évek egyik legnépszerűbb új európai bandája, a Gojira lesz.

A francia kvartett – a testvérpár Joe Duplantier (ének, gitár) és Mario Duplantier (dob), valamint Christian Andreu (gitár) és Jean-Michel Labadie (basszus) - kecsesen lebeg a remegő-reszkető gitár, a pszichedelikus ütőhangszerek és a hűvösen elegáns dallamok légkörében. A zenekart mindig is az extrém dolgok foglalkoztatták, megmutatva a fényt a sötétségben, valamint a nehézség szépségét. Új albumuk, a Magma folytatja ezt a hagyományt, miközben kibővíti hangzásuk palettáját.

A turné Budapesten is látható lesz, 2020. június 9-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Jegyek november 15-én 10 órától kaphatóak.

süti beállítások módosítása