Öt magyar szerző könyvét mutatta be az Álomgyár Kiadó

Többek között Budai Lotti, Csabai Márk és Palotás Petra új könyve is most debütált.

A karácsonyi csúcsszezonban nem tétlenkedett az Álomgyár Kiadó, és üdvözlendően sok magyar írónak adott lehetőséget. A műveket – és a szerzőket – egy sajtótájékoztató keretei között ismerhettük meg alaposabban.

rizsporos.jpg

Könyvben is megjelent a tizenháromezer követővel rendelkező blogger Budai Lotti Rizsporos hétköznapokja, ami a 18-19. századi hölgyek budoár- és divattitkaiba, hétköznapjaiba avatja be az olvasókat. Ez a gazdagon illusztrált album több éves kutatómunka nyomán született meg: Lotti egy időre még Párizsba is költözött, hogy a kor divatját kutassa, és alaposan megismerje a helyszíneket, ahol a hölgyek megfordultak.

Egészen más történelmi témát boncolgat Csabai Márk Így öltek ők című könyve - ami azonban közös, hogy ez a mű is alapos kutatómunka által jött létre. Az eddig a krimik világából ismert szerző öt éven át gyűjtötte az anyagokat a belügyminisztérium archívumából ehhez a tíz leghírhedtebb magyar tömeg- és sorozatgyilkos életét bemutató, képekkel alaposan dokumentált albumhoz: korabeli sajtófotókat és újságcikkeket böngészett, felkutatta a rendőrségi jelentéseket is. Az így született könyv megdöbbentő, idegborzoló, olykor gyomorforgató történésekről rántja le a leplet, az 1900-as évek elejétől egészen napjainkig.

Új könyvvel jelentkezik idén az újságíró Papp Diána is, akinek Most élsz című regénye már a sorban a hetedik. Az első épp hét éve jelent meg, a hét évet pedig sokan vízválasztónak tartják. Dia is úgy érzi: ez a regénye más lett, mint az előzőek. Könyve elsősorban az ábrándoktól mentes felnőttkorról, a nosztalgiázásról, a “majdegyszer” helyett a “mostélsz” melletti hajthatatlan kiállásról szól.

Novelláskötettel jelentkezik Palotás Petra, akire sokan a képernyőről emlékezhetnek. Az egykori műsorvezető egy ideje már az írást tartja igazi hivatásának. Tíz éve köszönt el a tévés világtól, és az azóta eltelt évek során gyökeres változások történtek az életében. Megőrizte ugyanakkor a nyitottságát, sőt, talán még fogékonyabbá vált az élet apró szépségeire és visszásságaira. Ez ihlette novelláskötetét, amely az Igazgyöngyök címet kapta.

Hasonló tematikájú Hidasi Judit újságíró 99 gondolat a szeretetről című könyve, amelyet egy személyes tragédia ihletett. A szerző az édesanyja elvesztését követő gyászterápia nyomán kezdett el foglalkozni a szeretet és a boldogság megélésével. Ezek után fogalmazta meg segítő és önfejlesztő gondolatait.

süti beállítások módosítása