JÁTÉK - Carousel - Liliom jegyek!

Két párosjegyet sorsolunk ki játszótársaink között a Budapesti Operettszínház új bemutatójának főpróbájára.

Molnár Ferenc Lilioma, a vagány, de az élet dolgaiban nehezen eligazodó hintáslegény és a feltétel nélküli szerelemmel szerető kis cselédlány története a magyar drámairodalom egyik legmeghatóbb és legmegrendítőbb darabja. Nem véletlen, hogy a művet korábban Puccini és Gershwin is szerette volna megzenésíteni, ám a jogokat az író csak később, amerikai emigrációja idején adta oda a New York-i Broadway  egyik legendás szerzőpárosának. A zeneszerző Richard Rogers és a librettista Oscar Hammerstein 1945-ben írt musicalt a jólelkű de meggondolatlan városligeti csibész életéről, haláláról és túlvilági kalandjairól.

carousel.jpgA Carousel szereplői és alkotói (fotó: Budapesti Operettszínház)

Bár a zenés változat alkotói a mesét egy észak-amerikai tengerparti kikötővárosba helyezték át, a címszereplőt Závoczki Endréről Billy Bigelowra keresztelték, és néhány szereplő karaktere is átalakult, cselekményében és szellemiségében hiánytalanul hűek maradtak az eredeti prózai műhöz, a 2019-es operettszínházi változat alkotói - Béres Attila rendező, Lőrinczy Attila és Závada Péter fordítók - pedig finoman megpróbáltak visszacsalni valamennyit Molnár Ferenc briliáns nyelvezetéből.

Egy szerencsés játékosunk  most két jegyet nyerhet az április 25-án, csütörtökön, 19:00-kor kezdődő főpróbára - ehhez csupán három dolgot kell tennetek. 1.) e-mailben elkülditek a helyes választ az alább feltett kérdésre a nyeremenyjatek@artandgo.hu e-mail címre április 24., szerda 12:00-ig , 2.) megosztjátok az art&go játékra vonatkozó posztját a Facebookon, 3.) ha eddig nem tettétek meg, kedvelitek az art&go Facebook-oldalát.

A megválaszolandó kérdés:

Az Operettszínház mely előadásában lépett színpadra a Carouselben is látható Jordán Tamás?

A) Csókos asszony
B) Sybill
C) Én és a kisöcsém

További tudnivalók:

A játék posztját, kérjük, „nyilvános” beállítással osszátok meg, ugyanis csak akkor látjuk, hogy teljesítettétek-e ezt a feltételt. Összesen 1x2 darab jegyet sorsolunk ki. A nyertest e-mailen értesítjük . A nyereményjegyeket az előadást megelőzően, a helyszínen lehet majd átvenni.

Jó játékot!

süti beállítások módosítása