Újdonságok és klasszikusok is jönnek februárban

Visszatér a Vörös Október, jön az új Lee Child-krimi, valamint immár el is olvashatjuk J. K. Rowling legújabb történetét.

feb-vadaszat.jpg

 

J. K. Rowling: Legendás állatok: Grindelwald bűntettei - Az eredeti forgatókönyv (Animus Kiadó, megjelenés: február 13.)

feb-grindelwald.jpgA Harry Potter-univerzumban játszódó ötrészes filmsorozat második epizódját változatosan fogadták a rajongók és a mezei nézők, jómagamnak is ambivalensek voltak az érzései a moziteremből kisétálva. Ugyanakkor tény, hogy egy jól összerakott átkötő cselekményről volt szó, számos apró ínyencmozzanattal – egy második résztől pedig mi többet is várhatnánk annál, minthogy a bevezetést követően, még a csúcspontok előtt kibontsa a cselekmény részleteit? A Grindelwald bűntettei ezt maradéktalanul meg is teszi – és február 13-tól már nyomtatásban is olvasható.

Tom Clancy: Vadászat a Vörös Októberre (Partvonal Kiadó, megjelenés: február 14.)

A 2013-ban elhunyt Tom Clancy a katonai és kémthrillerek ötvözésének atyja és egyik királya, és bár későbbi műveivel kapcsolatban némi joggal érheti őt az a vád, hogy regényeiben a cselekmény és a realitás helyett inkább a patrióta hazaszeretetre és a konzervatív értékek dicsőítésére helyez hangsúlyt, első nagy sikere, a Vadászat a Vörös Októberre kifejezetten színvonalas, precíz és egyszerre katonásan száraz, valamint fordulatosan izgalmasságában olvasmányos regény lett. A mára kultkönyvvé vált mű Valentin-napon kerül új kiadásban magyarul a boltokba.

500 vegán étel / 500 low carb étel (Gabo Kiadó, megjelenés: február 13-14)

„Vegán-pályafutások” elején alighanem sokan szembesülnek azzal, hogy meglehetősen problémás az étrend maradéktalan betartása mellett változatosan étkezni – az 500 vegán étel számukra kínál számos új ötletet. Az 500 low carb étel pedig az életmódváltás előtt-alatt állóknak, a fogyni vagy legalábbis egészségtudatosabban élni vágyoknak jelenthet megoldást annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb „áldozathozással” változtathassanak. Február 13-14-én ismét két hiánypótló ételgyűjtemény jelenik tehát meg.

feb-500lowcarb.jpg

Jonathan Ames: Sosem voltál itt (XXI. század Kiadó, megjelenés: február 20.)

Jonathan Ames sötét hangulatú thrillerjét már csak azért is felkerült erre a listára, mert kifejezetten emlékezetesnek és figyelemre méltónak találtam a hazai mozikban tavaly tavasszal bemutatott filmváltozatot (melyben a férfi főszerepet Joachim Phoenix alakította. A magányos igazságosztóvá vált visszavonult FBI-ügynökről szóló, Cannes-ban is díjazott alkotás könyveredetije is ígéretesnek tűnik.

Lee Child: Múlt idő (General Press Kiadó, megjelenés: február 25.

Ha év eleje, akkor jön a menetrendszerű Lee Child-regény. Már a legutóbbi, az Éjféli szállítmány is eltért kicsit a korábban, éveken át megszokott ám mégis bevált sémáktól, a Múlt időre ez minden bizonnyal még inkább jellemző lesz. Utazása közben Jack Reacher véletlenszerűen meglát egy helyiségnévtáblát – eddig sematikus –, és ráeszmél, hogy itt született az édesapja – na, innentől már nem az. Lee Child nagydarab magányos hősének származásáról és katonáskodása előttről ugyanis szinte semmit nem tudtunk meg (őt magát se különösebben érdekelte a múlt). Ez most - minimum részben - megváltozik.

süti beállítások módosítása