Még nem késő beszerezni a karácsonyi ajándékokat

Az ünnepek előtti különkiadásunkban mindenféle ízlésű és érdeklődésű olvasónkra igyekeztünk gondolni.

kari-r_ikkonen.jpg


Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage - Könnyű és egyszerű (Alexandra Kiadó, megjelent: november 3.)

kari-konnyu.jpgA farmból világhírű gasztronómiai márkává vált angol River Cottage megálmodója, Hugh Fearnley-Whittingstall ismét igazolja, hogy az ízek terén akkor sem kell kompromisszumot kötnünk, ha egészségesebben szeretnénk étkezni.  Ahogy írja: "Ízletes kalandokban bővelkedő felfedezőút is kerekedhet belőle, ha például megpróbálunk kiszakadni a búzaliszt és a tejtermékek bűvköréből, amik alapanyagként nem is szerepelnek ebben a könyvben. Új gabonafélék, új olajok, új ízek, új kombinációk - ezekből áll össze életünk vadonatúj fűszerkeveréke." A River Cottage legújabb kiadványának előnye, hogy a benne található ételek közül jó néhány valóban egyszerűen elkészíthető: teszteltük.

kari-guinness.jpgCraig Glenday: Guinness World Records 2019 (Gabo Kiadó, megjelent: november 30.)

Tavaly ugyanilyenkor is ajánlottuk a Guinness World Records aktuális megjelenését – most sem teszünk másként. Mindazoknak érdekes lehet a gyűjtemény legújabb változata, akik érdeklődnek a lehető legváltozatosabb érdekességek iránt. Nagyszerű, emberfeletti, költséges, meghökkentő, értelmetlen, egyedi, nagy, kicsi, súlyos, könnyű – és még számtalan jelzőt illeszthetünk a legkülönbözőbb csúcsokhoz. Házibulikban történő tudásvillogtatáshoz kötelező kellék.

Emily Steed: Futballsztárok (Gabo Kiadó, megjelent: december 4.)

Bár az igazán nagy sztárokról már önálló életrajzi kötet is megjelent (van, akiről több is), ha egy unokaöcsénkről csak azt tudjuk, hogy szereti a focit, de azt nem, hogy pontosan melyik csapat és játékos a kedvence, a Futballsztárok album ideális ajándék lehet a számára. Lionel Messi, Antoine Griezmann, Neymar, Philippe Coutinho, Cristiano Ronaldo, Kevin de Bruyne, Harry Kane, Luka Modric, Manuel Neuer, Gareth Bale – csak néhány név, akik megtalálhatóak a kiadványban.

Michelle Obama: Így lettem (HVG Kiadó, megjelenés: december 15.)

Teljesen megszokott, hogy az amerikai elnökök, hivatali idejüket követően, megírják az emlékirataikat. First Ladyktől ez kevésbé tipikus – kivéve, ha ők maguk is elnökök akarnak később lenni, mint például Hillary Clinton esetében. Így aztán nem is szántunk volna különösebben nagy figyelmet Michelle Obama hamarosan megjelenő könyvének, ám annyi különböző embertől hallottuk, hogy várják, hogy felkeltette a mi érdeklődésünket is. És utánaolvasva jöttünk rá, hogy Michelle Obama messze több mint egy egyszerű elnökfeleség…

Kari Hotakainen: Az ismeretlen Kimi Räikkonen (Libri Kiadó, megjelenés: december 15.)

Bár a Forma 1 utóbbi évtizede elsősorban Lewis Hamilton és Sebastian Vettel dominanciájáról szól, a pilóták népszerűségi listáinak élén legtöbbször még mindig egy zárkózott, vagy legalábbis önmagát annak mutató finn különc, az egyszeres világbajnok Kimi Räikkonen tanyázik. Döntéseivel, interjúival, gesztusaival rendre képes felkavarni a száguldó cirkusz állóvizét, és valami hasonlót várunk a kiismerhetetlen Jégemberről szóló könyvtől is.

süti beállítások módosítása