Mit kínál az idei Nagyszínpad?

Tavalyelőtt többek között Rihannától és Siától, tavaly Pinktől volt hangos a nagyszínpad – lássuk, idén kik jönnek a legnagyobb Sziget-helyszínre.

 „Úgy tűnik, hogy a hétfői nap már biztosan teltházas lesz az idei Szigeten, ugyanis hamarosan le kell állítanunk a napijegyek árusítását, de a vasárnap is nagyon közel áll ehhez” – nyilatkozta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője, aki szerint az erős program más napokon is hozhat látogatói csúcsot. Nézzük sorban, napok szerint, kik azok, akik idén a Sziget központi helyszíne elé csalhatják az érdeklődőket.

bi_20160816_0031.jpg

A szerdai nyitónapon hiphopelőadója, Kendrick Lamar lép fel a headliner idősávban, egy igazi amerikai szupersztár, Obama kedvenc rappere, akit gyerekkori példaképe, Dr. Dre fedezett fel, aki az utóbbi hat évben sorra hozta ki a hiphop legjobb hagyományain alapuló , mégis annyira jellegzetes rímeit. DAMN című legutóbbi albuma szintén telitalálat, a HUMBLE. csak a YouTube-on 522 milliós megtekintésnél tart.

A csütörtök a főemlősöké: érkezik világ legismertebb virtuális zenekara, a Gorillaz, amely mostanában annyira nem is az, mint ahogy magunk is megtapaszthattuk már Magyarországon, nemrégiben új lemezzel jelentkezett, The Now Now címmel. Damon Albarn most sem fukarkodott a stílusparádéval, de ami biztos összekötő kapocs, a könnyed lötyögős denszelésre motiváló ritmusok.

Pénteken Lana Del Rey talán a legérdekesebb fellépő.Az amerikai énekesnő túl van ötödik nagylemezén, továbbra is a bájos és melankolikus pop koronázatlan királynője – pont ezért kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lesz majd tömegesen szomorúnak lenni a fesztiválon.

Vasárnap érkezik Liam Gallegher, az Oasis tesók egyik fele, aki tavaly As You Were címmel szólólemezt adott ki, amely kifejezetten jó kritikákat kapott, készül vele/róla egy dokumentumfilm As It Was címmel, közben pedig folyamatosan koncerezik is.

Alex Turner pont akkor járt zenekarával a VOLT-on 2014-ben, mielőtt visszavonult volna egy időre az Arctic Monkeys, viszont a Szigeten már egyszer fellépett Last Shadow Puppets nevű csapatával. Kedden viszont ismét anyazenekaráé a főszerep, amely idén megjelentett már egy nagylemezt is. Ez a július végén kiadott, a lemez címadó dalához készített klip kimondottan a 70-es évekbe visz minket és mintha David Bowie szelleme is ott lebegne felette.

A teljes programtábla itt érhető el, napijegyek, háromnapos jegyek és hétnapos bérletek pedig ide kattintva vásárolhatóak a 2018-as Sziget Fesztiválra.

süti beállítások módosítása