Budavári Palotakoncertek az Oroszlános udvarban

Három napig ismét az operett-műfajé a főszerep a Várban.

Dr. Vadász Dániel és Nacsa Olivér 2013-ban azzal az a céllal hozták létre az első operett gálát a Várban, hogy a színházi évad nyári csöndjét megtörjék és az impozáns környezetnek köszönhetően a lehető legtöbb emberhez eljuttassák a ma már hungarikumként jegyzett magyar operett műfaját. A terv célt ért, hiszen nem csak a helyszínen, de a televíziós közvetítésnek köszönhetően több százezren a képernyők előtt ülve is részesei lehetnek a nem mindennapi műsornak.

palotakoncert.jpg

A produkciókra magas színvonalú színpad-, hang-, és fénytechnikával készülnek minden évben a rendezők, a Budapesti Operettszínház sztárszólistáit a színház 50 fős szimfonikus zenekara kíséri, Makláry László dirigálásában és a 20 fős Balettkar is közreműködik. 2017 óta pedig az operett-est mellett már a hagyományos néptánc és népzenei produkcióiról ismert Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncszínházi előadásai is színpadra kerülnek az Oroszlános udvarban.

Az operett és a tánc nyári ünnepe idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre. Augusztus 3-án és 4-én a Budapesti Operettszínház Bor, dal, asszony című estje lesz látható Lőcsei Jenő rendezésében, míg augusztus 5-én a Kelet tangója címmel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lép fel, Zsuráfszky Zoltán rendezésében.

süti beállítások módosítása