Áprilisra történelmi krimit, skandináv krimit és titkosszolgálati thrillert is ajánlunk

A jó idő a yár közeledtét jelzi, úgyhogy mi is kikapcsolódásra jó újdonságokat válogattunk.

Kristina Ohlsson: Vétkesek (Animus Kiadó, megjelenés: április 13.)

Kristina Ohlsson a skandináv krimiiírók egyik legdinamikusabb történetvezetője. Korábbi műveiben is bizonyította ezt: míg számos északi szerző képes elveszni saját világának részleteiben, Ohlsson lendületesen, változatosan viszi előre története cselekményeit. Aligha lesz ez másként sorozata legújabb részében sem, ahol nyomozói, Fredrika Bergman és Alex Recht egyszerre több rejtélyes üggyel találják szembe magukat.  Egy halott férfi lánya gyűrűjével az úján? Izgalmas felütés, lássuk mi lesz belőle.

vetkesek.jpg

Steven Saylor: Caesar trónja (Agave Kiadó, megjelenés: április 16.)

Steven Saylor a legújabb regényében ismét az ókor felé kalauzol minket, méghozzá a történelem egyik legismertebb és legjelentősebb gyilkossága kapcsán. Története kontextusául ugyanis Julius Caesar halálát, pontosabban annak közvetlen előzményeit választja. Saylor fiktív nyomozója, Gordianus mellett megjelennek a történelemkönyvekből ismert alakok, Cicero, Caesar és még sokan mások is. Betekintést kaphatunk a köztársaság porain született birodalom kezdeti periódusába, mely talán nem is tér el annyira az általunk ismert világtól…

Kyle Mills: Vince Flynn: A parancs: halál (General Press Kiadó, megjelenés: április 17.)

Bár Vince Flynn 2013-ban elvesztette a rákkal vívott harcát, az általa megteremtett fiktív világ, valamint hőse, a „hivatalos bérgyilkos” Mitch Rapp továbbra is velünk van. Kyle Mills révén ugyanis folytatódik Flynn sorozata, és ahogy azt a legutóbb megjelenő regényben, A túlélőben láttuk, Milss gördülékenyen, folyamatosan, mégsem utánzóan tudta követni Flynn stílusát és történetvezetését. A legújabb Rapp-sztori Irakba, az ereje teljében lévő Iszlám Állam által ellenőrzött területre vezeti a főhőst és az olvasót, egy nukleáris fegyverek utáni hajsza keretén belül. Világpolitika, kémjátszma és lövöldözés – minden adott egy kellemes tavaszi krimihez.

süti beállítások módosítása