21-szer szerelem az Irodalom Éjszakáján

Két sikeres év után az Irodalom Éjszakája Budapest belvárosának szívébe költözik.

Március 21-én, a tavasz első napján és a szerelem jegyében 21 kortárs világirodalmi szerző regényeiből, novelláiból olvas fel 21 radnótis és a Radnótihoz közel álló színész, mindezt a VI. kerület 21 szokatlan és különleges helyszínén.

web_irodalome_jszaka_ja_radnoti_brozsekniki23.jpg

A szervezők célja, hogy a hazai közönség egy éjszaka leforgása alatt bepillantást nyerjen meghatározó európai és Európán kívüli, többnyire mai, fiatal szerzők szövegeibe, és ezáltal kedvet kapjon a kortárs irodalom, és ezen keresztül más kultúrák alaposabb megismeréséhez.

Az Irodalom Éjszakáján a 10-15 perces felolvasások este 7 órakor kezdődnek, félóránként megismétlődnek, az utolsó kör pedig este fél 11-kor indul. Minden helyszínen egy-egy színész olvas fel részletet egy adott műből, összesen 8 alkalommal. Olyan izgalmas és sok esetben a nagyközönség számára nem látogatható helyszínek között tarthat világirodalmi sétát az érdeklődő, mint a Prezi, a Terézvárosi Templom Plébániája vagy az Art Pool. Az esemény egy koncerttel zárul, László Attila vezetésével a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói és már végzett zenészek tartanak egy remek jam sessiont az Ankertben.

Az Irodalom Éjszakájára a belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel, és minden érdeklődő maga állíthatja össze a saját útvonalát, programját. Az egyes helyszínek eltérő befogadóképességgel rendelkeznek. A részletes program, az írók és színészek listája az Irodalom Éjszakája oldalán elérhető (irodalomejszakaja.hu). A helyszíneket március 10-től teszik közzé.

süti beállítások módosítása