Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka lesznek Rómeó és Júlia

Többek közt Hegyi Barbarát, Szabó Győzőt és Józan Lászlót is láthatjuk majd Hegedűs D. Géza rendezésében.

Azt régóta lehet tudni, hogy Hegedűs D. Géza állítja színre a Szegedi Szabadtéri Játékok ez évi prózai produkcióját, a Rómeó és Júliát. A világ egyik legismertebb szerelmes története hosszú idő után tér vissza a Dóm térre. A rendező neves és népszerű művészeket kért fel az ikonikus karakterek megformálására.

verona.jpg

Rómeót a Vígszínház sokszínű tehetsége, a Junior Prima-díjas Vecsei H. Miklós alakítja majd, partnere, aki a Capulet nevet is elhagyná szerelme kedvéért - mert “mit rózsának hívunk, bárhogy nevezzük, éppoly illatos” - a Mészáros Blanka lesz. A Katona József Színház színésznőjét láthatták már a nézők a #sohavégetnemérős és a Brazilok c. közönségfilmekben is.

Szabó Győző és Hegyi Barbara lesznek Júlia kérlelhetetlen szülei. Előbbi visszatérő vendég a Dóm téren, a Vígszínház közönségkedvenc színésznőjét viszont most üdvözölhetik először a nézők a Szabadtérin. Szintén a Vígből érkezik az előadás Tybaltja, Benvolio-ja és Mercutiója. Capuletné harcos unokaöccsét Orosz Ákos játssza majd, Rómeó óvatos, a békét kereső barátját, Benvolio-t a szintén Junior Prima-díjas Józan László alakítja, Mercutio vagány, heves temperamentumát Hajduk Károly ölti magára Szegeden.

Paris-t, a Júlia kezére ácsingózó, kissé öntelt nemest Hajdu Steve kelti életre, akinek karikírozó humoráról legutóbb A tanú c. darabban bizonyosodhattak meg a szegedi nézők. Lőrinc barátként Trill Zsolt adja majd össze titokban Rómeót és Júliát, a lány dajkája pedig Szűcs Nelli lesz. Mindketten a Nemzeti Színházból erősítik a szegedi csapatot. Montague-né szerepében Igó Évát láthatjuk, aki szintén a Vígből érkezik. Escalus herceg és Rómeó apjának megformálóját később jelenti be a fesztivál.

A Rómeó és Júlia július 27-én, 28-án és 29-én lesz látható a Dóm téren – jegyek ide kattintva válthatóak az előadásokra.

süti beállítások módosítása