Újra Kálmán-operett a Margitszigeten

A nagyoperett műfaja Kálmán Imre örökzöldjével, a Cirkuszhercegnő új bemutatójával tér vissza a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra.

Az operett a Budapesti Nyári Fesztivál keretében július 20-án és 21-én este lesz látható. Az előadás a Miskolci Nemzeti Színházzal való együttműködés keretében jön létre, rendezője pedig a műfajban otthonos Szabó Máté, a miskolci teátrum művészeti vezetője.

mszig-furjesviktoria-100.jpgFotó: Fürjes Viktória

„Írtam már olyan operetteket, ami színházban, színház előtt, színház mögött játszódtak, most olyat szeretnék írni, amelyik egy cirkuszban játszódik” – vezette fel új darabötletét alkotótársainak Kálmán Imre 1925-ben. Fél évvel később hatalmas sikerrel be is mutatták azt, először Bécsben – ahol több mint 300 előadással sikerszériát futott be –, majd Budapesten, Párizsban, Londonban, Szentpétervárott, egy éven belül pedig a New York-i Broadway-en is. A legismertebb és máig legnépszerűbb magyar operettszerző darabja a Csárdáskirálynő és a Marica grófnő mellett az egyik legtöbbet játszott operettje.

A Cirkuszhercegnő meséjét légtornászok, bohócok, állatidomárok, gyönyörű hölgyek, titokzatos arisztokraták és sebzett szívű katonatisztek népesítik be. A cirkusz világa mögött felsejlik az arisztokrácia vonzó, de rejtett hazugságoktól sem mentes titokzatos élete; a tét pedig nem más, mint a mindent elsöprő és felülíró szenvedély, a tiltott, vágyott, de az életben meglehetősen ritka boldogság megtalálása.

A Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös bemutatóját 2018. július 20-án és 21-én, két alkalommal láthatja a budapesti közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Dobó Enikő és Miller Zoltán főszereplésével.

süti beállítások módosítása