Budapestre érkezik a BODY-kiállítás

A kiállítás központjában a prevenció és a mindennapi mozgás fontossága áll.

A februér 15-én nyíló BODY-kiállításon az emberi testet bemutató 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. Megtudhatjuk, hogy milyen folyamatok mennek végbe a bőrünk alatt, láthatóvá és kézzelfoghatóvá válik az emberi test működése; a 3D-s animációkat bemutató képernyők és dokumentumok segítenek megérteni, hogy mi zajlik le a szervezetünkben.

body-4.jpg

Külön tárlat mutatja be az emberi magzat fejlődését, a "Magyarok a világ orvostudományában" részleg pedig a legnagyobb hazai tudósok előtt tiszteleg. A kiállítási tárgyak némelyike sokkoló lehet a látogatók számára, hiszen itt közvetlen közelről megmutatkozik például egy rákos máj és egy dohányos ember elfeketedett tüdeje. Bár ezek az élmények nem kellemesek, segítenek abban, hogy lássuk az egészségtelen életmód közvetlen következményeit.

A kiállítás központjában a prevenció és a mindennapi mozgás fontossága áll. Ezért a szervezők életre hívták a „Magyarok a napi testmozgásért társadalmi összefogást”, amely mellé olyan prominens személyek álltak, mint például Cseh László, Szentesi Éva, Győrfi Pál vagy Steiner Kristóf. Továbbá minden teremben szakképzett orvostanhallgatók válaszolnak a felmerülő kérdésekre, lehetőség nyílik az újraélesztés kipróbálására, iskolai csoportoknak  pedig szakértők tartanak tárlatvezetéseket.  A szakmai együttműködő partnere a kiállításnak, a Unicef és a Magyar Vöröskereszt.

A kiállítás 2018 júliusáig tart nyitva a KOMPLEX-ben.

süti beállítások módosítása