Így szerettek ők ráadás előadás a Városmajorban

Utoljára kerül színre a Nyáry Krisztián sikerkönyve alapján készült koncertszínházi produkció.

A nagy érdeklődésre való tekintettel szeptember 1-én, pénteken 20 órától a Szabad Tér Színház ráadás előadást hirdet a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Az Így szerettek ők című irodalmi koncert-színház még egy alkalommal – utoljára – kerül színre Nagy-Kálózy Eszter, Gryllus Dorka, Rudolf Péter és Simon Kornél szereplésével.

nyarykrisztian_edervera.jpgNyáry Krisztián (fotó: Éder Vera)

A Budapesti Nyári Fesztivál szervezőinek tájékoztatása szerint Budapest két nagy nyári színházának több mint 100 előadását 2017-ben rekordszámú, közel 110 ezer néző látogatta. Az évadzáró Így szerettek ők című sikerprodukciót, a Szabad Tér Színház korábbi bemutatóját, közkívánatra tűzik újra műsorra szeptember 1-én. A félig szcenírozott előadás magyar írók és költők szerelmi történeteit mutatja be eredeti dokumentumok – levelek, naplórészletek, fényképek – és megzenésített versek segítségével.

A produkció különlegessége, hogy színészpárok: Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, valamint Gryllus Dorka és Simon Kornél tolmácsolásában elevenednek meg az ismert legendák, a Kaláka élő zenei kíséretével és vetítéssel. A zenés irodalmi időutazás során, amelynek házigazdája maga a szerző, Nyáry Krisztián, olyan írók magánéletébe nyerhetünk bepillantást, mint Babits Mihály, Szabó Lőrinc, Ady Endre, Heltai Jenő, József Attila vagy Weöres Sándor. A szépirodalmi szövegek, személyes dokumentumok és a Kaláka népszerű zenéi által megelevenedő történetek az érzelmek titokzatos világába kalauzolnak bennünket, megmutatva a szerelem sokféle arcát.

Az előadásra egységáron minden jegy 2000 Ft-ért váltható.


Forrás: Szabad Tér Színház

süti beállítások módosítása