Ilyen lesz a POSZT díjátadó gálája

A Kodály Központban tartott rendezvényre már kaphatóak a jegyek.

Azt követően, hogy kilenc nap alatt tizennégy versenyelőadás mutatkozik be a pécsi nézőknek és a POSZT zsűriének, a fesztivál zárónapja, június 17-e már az elismeréseké – idén 16 díjat oszt ki a POSZT szakmai és közönségzsűrije. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Kodály Központban kerül megrendezésre a díjátadó ceremónia, melyet a 2016-ban műsorvezetőként közreműködő Szente Vajk rendez.

13442698_1016932731709618_8251616180437451084_o.jpgSzente Vajk a tavalyi gálán (forrás: POSZT)

A gálán a POSZT díszvendége, Halász Judit, valamint a pécsi Voisingers Produkció mellett nyolc színész is fellép majd: a színházon túl a különbözőség a közös bennük; különböző társulatoktól, az ország különböző pontjairól érkeznek, többen közülük nem játszottak még együtt, sőt, eddig nem is találkoztak.  Csak ezen a gálán láthatjuk majd a Katona József Színház tagját a Nemzeti Színház színészével duettet énekelni, a Kecskeméti Katona József Színház színésznője pedig egy Vígszínházban játszó kollégájával lép majd színpadra.

Szente Vajk elmondta, bár nem volt cél, hogy a fellépők ne ismerjék egymást, előfordult, hogy duettpartnerek az első próbán mutatkoztak be egymásnak. „Azért jövünk Pécsre, hogy elmondjuk, bár máshogyan gondolkodnak a színházról, attól még barátnak és kollégának tekintjük egymást, és noha más eszközökkel, de ugyanazzal a hittel dolgozunk” – tette hozzá a gála rendezője.

Szente Vajk hozzátette, maga is sokat jár színházba, számos kedvenc társulata van, szívesen látogat el gyakran többek között a Katonába és a Nemzetibe is. Emellett, mint mondta, sűrűn megy az Operettszínházba is, hiszen fontos látni, hogy a hasonló műfajban gondolkodók hogyan látják a színházat.

A fiatal színész-rendező mindazonáltal kiemelte, az este lényege az, hogy megünnepeljék a fesztivál legjobbjait. „Minden, ami emellett történik, az megpróbál méltó segítője lenni a díjátadás emelkedett pillanatainak” – zárta gondolatait Szente Vajk.

A gála tehát, melyen többek között Dankó István, Fehér Tibor, Lovas Rozi, Molnár Nikolett és Orosz Ákos is fellép, június 17-én 19:00-kor kezdődik. Jegyek itt kaphatóak.

 

Tetszett a cikk?
Kövesd az art&go-t Facebookon is!
Film, könyv, színház, zene, gasztro, utazás - élmény!

 

süti beállítások módosítása