Családi játszmák a Belvárosi Színházban

A közönség ezúttal valóban beavatottként szemlélheti a színpadon történteket.

2017. június 27-én a Belvárosi Színházban mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Sam Holcroft intellektuális komédiáját, a Családi játszmákat, ami 2015-ben a londoni Nemzeti Színház nagy sikere volt. A Göttinger Pál által rendezett előadásban Ötvös András, Réti Adrienn, Járó Zsuzsa, Szikszai Rémusz, Kútvölgyi Erzsébet, Papp János és Csikász Ágnes lépnek színpadra.

csaladi_jatszmak_olvasoproba_2.jpgKútvölgyi Erzsébet az olvasópróbán (fotó: Takács Attila)

A történet alaphelyzete egyszerű: karácsony alkalmából összegyűlik a család, hazajön a két fiútestvér (Ötvös és Szikszai) a szülőkhöz (Kútvölgyi és Papp), s hozzák magukkal saját családjukat. Ahogy ez lenni szokott: frusztrációk, kényszerképzetek, rokonszenvek és ellenszenvek kerülnek felszínre.

A darab azonban több ennél: közös komédia és cinkos játék is a közönséggel. A szereplők viselkedésének egyszerűnek tűnő, de szigorú szabályait ugyanis a nézőtéren tudni lehet majd előre, így a nézők végig beavatottként láthatják lelepleződni azokat a titkokat és hazugságokat, amelyeket a szereplők egymás elől eltakarni igyekeznek. Ezen keresztül pedig mindenki kacagtató és önironikus szabályszerűségeket olvashat le önmagáról is: mi, emberek, hogyan tesszük élhetővé és elviselhetővé a társas érintkezést, s ezáltal magát az életet.

Az előadás 2017. június 27-től látható a Belvárosi Színház színpadán; a premiert követően június 28-án, 29-én és 30-án is színre kerül.


Forrás: Orlai Produkciós Iroda

süti beállítások módosítása