Ezúttal a Hódítások évét hirdette meg az Operettszínház

Érkezik A Notre Dame-i toronyőr, a Luxemburg grófja, a Kékszakáll, a Dorian Gray és A Farmerkirály, visszatér a Rebecca.

Immár megszokott, hogy a Budapesti Operettszínház egy-egy szlogennel harangozza be következő évadát: a 2017/18-as szezon a Hódítások Éve megnevezést kapta. Kerényi Miklós Gábor, a színház művészeti vezetője elmondta, hogy valamennyi színre kerülő előadásuk, így vagy úgy, de ezt a témát járja körül. Az évad főhősei között van, aki a női szíveket, van, aki találmánya révén az egész világot hódítja meg, de mindannyiukban közös, hogy kivételes személyiségük kiemeli őket a tömegből.

gubikpetra.jpgGubik Petra énekli Esmeralda egyik dalát A Notre Dame-i toronyőrből a színház évadbemutató sajtótájékoztatóján (fotó: Budapesti Operettszínház)

A Victor Hugo regénye nyomán készült musical, A Notre Dame-i toronyőr augusztusban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon debütál Kerényi Miklós Gábor rendezésében, majd 2017. szeptember 22-étől költözik be a Nagymező utcába. A Didier Angèle kezéért folytatott cselszövésről szóló, Lehár Ferenc egyik legmulatságosabb műveként számon tartott operett, a Luxemburg grófja a kaposvári bemutató után 2017. november 4-én érkezik Budapestre. A Csiky Gergely Színház és a Budapesti Operettszínház közös produkciójának rendezője Somogyi Szilárd.

Ezt követi majd Várkonyi Mátyás musicalje, az Oscar Wilde kultikus regényéből készült Dorian Gray, melyet 2018. január 19-étől láthatnak a nemrégiben megnyílt Kálmán Imre Teátrumban Réthly Attila rendezésében. Székely Kriszta a Kreatív kapcsolatok című kortárs kamaraopera után nagyszínpadi produkcióval mutatkozik be a Budapesti Operettszínházban: a női szívek kíméletlen hódítója, a feleségeit sorra fogyasztó Kékszakáll történetét 2018. február 23-ától Jacques Offenbach változatában ismerheti meg a közönség. A bemutatók sora 2018. április 13-án Jávori Ferenc Lévi Strauss, a blue jeans „feltalálójának” életét feldolgozó musicaljével, A Farmerkirály című előadással zárul Kerényi Miklós Gábor rendezésében.

A Co-Opera és a Budapesti Operettszínház koprodukciójaként kerül színpadra 2017. december 6-án Rossini operája, A sevillai borbély a Metropolitan Operát is meghódító Molnár Leventével a főszerepben. 2017. december 14-én visszatér a színházba Lévay Szilveszter és Michael Kuntze népszerű és Béres Attila rendezésében már korábban is szakmai és közönségsikert aratott musicalje, a Rebecca – A Manderley-ház asszonya.

 

Tetszett a cikk?
Kövesd az art&go-t Facebookon is!
Film, könyv, színház, zene, gasztro, utazás - élmény!

 

süti beállítások módosítása