Indul a Wizz Air Szentpétervárra

Rég várt útvonalat jelentett be tegnap a legnagyobb magyar fapados légitársaság.

Tekintsünk el egy pillanatra a hír minden aktuálpolitikai hátterétől (sajnos szép számmal vannak) – és egy kicsit örüljünk egyelőre annak, hogy mostantól közvetlenül is elérhető lesz Budapestről a csodálatos és éppen ezért igen kedvelt turistacélpontnak számító Szentpétervár.

stpb.jpg

A Wizz Air közleménye szerint az egyirányú jegyek 8990 forintos alapártól vásárolhatóak meg: ez a gyakorlatban jelenleg azt jelenti, hogy a heti két alkalommal induló járatpárokra a kezdőár meglehetősen magas, de úgy gondoljuk, hogy ez a közeljövőben számos napra tizenötezer forint / út, néhány alkalomra pedig tízezer forint / út környékéig is csökkenhet. Az első gép augusztus 27-én, vasárnap száll fel Budapestről, ezt követően október végéig szerdánként és vasárnaponként, azt követően keddenként és szombatonként repülhetünk észak Velencéjébe.

Szentpétervár, Oroszország második legnagyobb városa jelentős kikötő a Balti-tenger partján, a Néva folyó torkolatánál. A Nagy Péter cár által alapított város az egykori orosz birodalom cári székhelye volt, és jelenleg is az ország kulturális fővárosának tekintik. Lélegzetelállító fekvése és egyedülálló módon fennmaradt építészeti emlékeinek köszönhetően a város számtalan felfedeznivalót tartogat a látogatók számára: több mint 200 múzeum, köztük a világ egyik legnagyobb művészeti gyűjteménye, az Ermitázs, számos palota, galéria és kulturális programok gazdag választéka a klasszikus zenétől a baletton át az avantgárdig és modern fesztiválokig.

A Világörökség részeként számon tartott kulturális és történelmi kincsein túl Szentpétervár jelentős kereskedelmi csomópont is, amely Oroszország egyik legfontosabb pénzügyi, gazdasági és ipari központja is – ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Budapest–Szentpétervár-útvonalat használó üzleti utazók segítenek majd magasabban tartani a jegyárakat, így tízezer forintos jegydömping semmiképp sem várható – szerencsésnek kell lenni olcsó útpár felleléséhez.

süti beállítások módosítása