Zsótér Brechtet Hegymegi Máté Jarryt rendez Kecskeméten

Nyilvános a kecskeméti Katona József Színház következő évadának műsora.

Sajtótájékoztatón jelentette be következő évadát a Kecskeméti Katona József Színház. A nagyszínpadon Kálmán Imre, Bertolt Brecht, Szörényi Levente, Bródy János, Molnár Ferenc, Michale Frayn művei kerülnek bemutatásra: operettet, drámát, rockballadát, komédiát, vígjátékot láthat a kecskeméti színház közönsége a 121. évadban.

_dsc1486.jpg

Mint Rusznyák Gábor főrendező elmondta, a nagyszínházi bemutatók sorát a Csárdáskirálynő nyitja 2017. szeptember 29-én. A nagyoperettet Béres Attila rendezi, a főbb szerepekben Egyházi Géza, Sáfár Mónika, Dobó Enikő, Szemenyei János, Orth Péter és Hajdú Melinda lép színpadra.

Ezt követi A szecsuáni jóember Zsótér Sándor rendezésében. Bertolt Brecht története jóságról, csodavárásról, az emberi esendőségről, gyarlóságról, november 17-étől lesz látható Kecskeméten. A szilveszter jövőre is a bohózaté – ezúttal Michael Frayn Függöny fel! című műve lesz soron. A színházi világban játszódó történetet Szente Vajk állítja színpadra. Az évad második felében két nagyszínházi felnőtt bemutató következik. A Kőműves Kelemen rockballadát Cseke Péter rendezi, majd április 6-án Molnár Ferenc A testőr című vígjátéka zárja a premierek sorát.

A gyerekek számára Gimesi Dóra Hessmeséjével indul az évad szeptember 21-én, a magyar dráma napján. Kuthy Ágnes rendezésében a kicsik egy tündérposta-hivatal varázslatos életébe pillanthatnak bele, ahol a küldemények csodás történetével is megismerkedhetnek. A másik gyermekbemutató igazi klasszikus lesz: Andersen Hókirálynő című világhírű meséjét Cseke Péter állítja színpadra. Az előadásban közreműködik a színház balett társulata, a koreográfiát Barta Dóra készíti.

Molière Képzelt betegét, valamint Alfred Jarry Übü király című bohózatát a Kelemen László Kamaraszínházban láthatja a közönség. Előbbit Rusznyák Gábor rendezi, utóbbit pedig Hegymegi Máté, aki először rendez Kecskeméten. Az ötödik évadát megkezdő Kecskemét City Balett következő önálló produkciója a Rómeó és Júlia lesz. Ehhez a produkcióhoz kapcsolódik az első opera bemutató: Tom Johnson Négyhangú opera című műve.

A Ruszt József Stúdió Színházban is három bemutató lesz jövőre: Federico Garcia Lorca Vérnászát november 25-én láthatja a közönség Kocsis Pál rendezésében. A POSZT-ra is meghívott Apátlanul előadás után újabb Csehov művet, a Ványa bácsit rendezi Szász János Kecskeméten. Az utolsó kisszínházi bemutató Simon Gray A játék vége című színműve lesz, amelynek április 13-án tarják premierjét.

Jövőre új kezdeményezés lesz az Osztályterem-színház. Réczei Tamás rendezésében Kai Hensel Klamm háborúja című monodrámáját mutatja be a teátrum Farkas Ádám főszereplésével. A produkció házhoz megy: iskolák, közösségek meghívásának eleget téve, az adott helyszínen elevenedik meg a tanár és osztálya különös „háborújának” története.


Forrás: Kecskeméti Katona József Színház
Kép és szöveg: Rákász Judit

 

Tetszett a cikk?
Kövesd az art&go-t Facebookon is!
Film, könyv, színház, zene, gasztro, utazás - élmény!

 

 

süti beállítások módosítása