A legenda újra Budapesten

Ennio Morricone október 18-án vezényli saját műveit a Papp László Budapest Sportarénában.

A tavalyi év után idén ismét Budapestre látogat a filmzene műfajának élő legendája, Ennio Morricone. A 88 éves mester 2017. október 18-án lép színpadra a Papp László Budapest Sportarlnában.

morricone.jpgEnnio Morricone és az Oscar-díj

A koncerten az MTI szerint a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar, a magyar Kodály Kórus és a Nagyváradi Állami Filharmónia Énekkara fogja kísérni.

Az olasz mester pályafutása során több száz film zenéjén dolgozott, köztük olyan klasszikus alkotásokon, mint az Egy maréknyi dollárért, A Jó, a Rossz és a Csúf, Volt egyszer egy Vadnyugat, A profi, Volt egyszer egy Amerika, Aki legyőzte Al Caponét. Zenéi önmagukban is érvényes, emlékezetes, a filmtől függetlenül is klasszikus, mégis azzal együtt élő és lélegző legendás alkotások.

Hogy Ennio Morricone mennyire nem csak a múltban volt aktív, mi sem bizonyítja jobban, hogy Morricone 2016-ban kapta meg első „igazi” Oscar-díját a  Quentin Tarantino által jegyzett Aljas nyolcas című film zenéjéért. Morriconét ezt megelőzően öt alkalommal jelölték a legrangosabb filmes elismerésre, 2007-ben pedig Oscar-életműdíjat ítéltek neki. Az Aljas nyolcasért Golden Globe-díjat, BAFTA-díjat is kapott.

A koncertre jegyek itt válthatóak.

süti beállítások módosítása