Huszonnegyedszer is Nemzetközi Könyvfesztivál Budapesten

A találkozó író díszvendége idén a Nobel-díjas Orhan Pamuk török író, a díszvendég országok pedig visegrádi partnereink.

Az április 20-a és 23-a között a Millenárison megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. Az idén 24. alkalommal megrendezendő fesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, akik közül a díszvendég veheti át Budapest Főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat. Idén a 2006-ban Nobel-díjat szerzett Orhan Pamuk török író a fesztivál díszvendége. Az Isztambulban élő szerző ma hazája legismertebb írója, magyarul is több kötete napvilágot látott. Első regénye, a Dzsevdet úr és fiai viszont először a fesztiválra jelenik meg nálunk. 

17990460_1399739840082644_2260684922666774374_o.jpgA kép forrása: Könyvfesztivál Facebook)

Évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása. 2017-ben a visegrádi négyek közelgő magyar elnökségének apropóján Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen mutatja be kortárs irodalmát és kultúráját.

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Fesztivál keretein belül az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíró tehetségeit bemutató, nagy sikerű Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját. A rendezvény az Európai Unió 28 országának közös elhatározásából, együttes vállalkozásaként szerveződik.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői (25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész) részvételével kulturális programok sokaságát kínálja. Lesznek író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket. A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat.


(Forrás: konyvfesztival.com)

süti beállítások módosítása