Idén dupláz Magyarországon az Oktoberfest

A több mint kétszáz éves ünnep München, Párizs, New York és Sydney után az Oktoberfest ötödik alkalommal érkezik Magyarországra.

Új helyszín ad otthont az Oktoberfest magyar változatának: 2017. október 5-8. között a budapesti Kincsem Parkban óriás sörsátrakkal, több színpaddal, hangulatidéző sramli zenéivel, hivatalos Paulaner Oktoberfest Shoppal, kalandparkkal, és lóversenyekkel is találkozhatnak az érdeklődők. A négy nap alatt több mint 50 fellépő váltja majd egymást a színpadokon.

sorfesztival.jpg

Idén Budapest mellett már vidéken is megjelenik a fesztivál: a sörünnep első alkalommal kerül megrendezésre Szombathelyen a Történelmi Témaparkban október 13-15 között, ahol 2000 m2-es eredeti, Paulaner Oktoberfest München sörsátorral,  Republic-koncerttel, retro sztárokkal, a Wellhelloval és minden nap hangulatidéző sramli zenével készülnek a szervezők.

A vendégek mindkét fesztiválon különleges bajor ételspecialitásokat kóstolhatnak: olyan klasszikusokat, mint a Wiesn-Hendl, azaz grillezett csirke krumplisalátával vagy káposztasalátával, sült csülök, bajor kolbászkák és a kihagyhatatlan bajor perec, a Brezn. Az édesszájúakat pedig szív alakú mézeskalács, császármorzsa és forró rétes várja. A fő hangsúly azért természetesen a sörön lesz: több mint 30 hazai kézműves sörfőzde mintegy 200 fajta söre mutatkozik be.

süti beállítások módosítása