A távolság nem lehet akadály

A szeptember 16-ai Színházak Éjszakája kapcsán összegyűjtöttük, hol mivel várják az érdeklődőket.

Ugyan a fővárosi színházak zöme a belvárosban, a „Pesti Broadway”, vagy épp a körút mentén található, érdemes távolabbra is tekinteni, hiszen a Baltazár Színház, a Bethlen Téri Színház, a József Attila Színház, a Turay Ida Színház és a Vidám Színpad is színes, változatos programokkal várja a Színházak Éjszakája keretein belül kalandozó nézőket.

sze-kulso_szinhazhu.jpgKép forrása: színház.hu

Baltazár Színház (1031 Budapest, Zsófia utca 7.)

Kétségtelenül Budapest egyik legeredetibb és legszínesebb színháza a Baltazár, mely ezt a Színházak Éjszakáján is bizonyítja. A programot a Fiúk, lányok című kabaréval nyitják, ahol sanzonokon, történeteken keresztül elevenedik meg Szép Ernő Budapestje és világa. Ezt követően az alkotók beszélgetésre invitálják a nézőket. 16:30-tól pedig a Müller Péter Sziámi által vezetett Baltazár Dalműhely koncertje lesz látható-hallható, melyben a Baltazár előadásai által megihletett színészek versbe, dalszövegbe szedett gondolatai hangoznak el. A koncertet követően a közönség közös fotókat készíthet a Baltazár művészeivel. A nap során végig látható lesz a Baltazár 2003 és 2010 közötti történetének fotóit feldolgozó kiállítás is.

Bethlen Téri Színház (1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.)

A Színházak Éjszakája keretein belül 10:00 és 18:00 óra között kézműves sarok és sok interaktív játék várja a gyerekeket és családokat a Bethlen Téri Színházban. 11 órától 13 óráig a Mary és Max különkiadása keretein belül egy akadálypályát teljesíthetnek az érdeklődők az alkotók segítségével. A délutáni és esti órákban többek között közönségtalálkozó, a Spirita Társulat performansza, tűzzsonlgőr bemutató és kulisszajárás is várja a Színházak Éjszakájára karszalagot váltókat.

József Attila Színház (1134 Budapest, Váci út 63.)

Stefka István Az üldözött című dokumentumfilmjével nyitja a Színházak Éjszakáját a József Attila Színház. Ezt követően akadálymentesített részletek láthatóak a színház repertoárelőadásából, Az üvegcipőből, majd Légy jó mindhalálig-egyveleg és árverés várja az érdeklődőket. Este a békéscsabai színház előadása, a Macskajáték mutatkozik be (újra) a budapesti közönségnek. Ezalatt a stúdióban a Nők, játszmák, rivaldafény premierjét tartja a színház. A program este tízes kezdéssel zenés retro bulival zárul.

Turay Ida Színház (1089 Budapest, Kálvária tér 6.)

Az immár a Kálvária téren található állandó játszóhellyel is rendelkező magánszínház a Hamu és gyémánt című, Cserháti Zsuzsáról szóló előadással mutatja meg magát a Színházak Éjszakáján. „Önöknek mi jut eszébe Cserháti Zsuzsáról? Na? Van, aki szerényen lehajtja fejét, van, aki zavartan mosolyog… köhint... de mindannyiukon átsuhan valami…. egy dalfoszlány, egy érzés, egy hangulat, esetleg egy történetecske, amit olvastak vagy hallottak róla….” – írja a színlap. Az előadást közönségtalálkozó követi a Hamu és gyémántban színpadra lépő színészek részvételével.

Vidám Színpad (1032 Budapest, Bécsi út 154.)

A Színházak Éjszakáján a Vidám Színpad délután négykor nyitja kapuit A három kismalac báb-mesemusicallel. Ezt Hábermann Lívia és színi-növendékei évadkezdő nyilvános Interaktív órája követi. 18:30-tól a Csusza Party című revü látható, ezt követően pedig igazi túrós csusza partira invitálják a nézőket a színészek. Fél kilenctől a Vidám Színpad alkotói bemutatják, hogy nem is olyan könnyű az a bizonyos „könnyű műfaj”, azaz az érdeklődők megismerhetik a Vidám Színpad másik arcát. A programot Straub Dezső által vezetett zenés workshop, majd nosztalgia karaoke zárja.

További információ és a karszalagvásárlás a Színházak Éjszakája honlapján érhető el.

süti beállítások módosítása