Mellbedobás

Baywatch (amerikai akció-vígjáték, 2017)

Izmok, csöcsök, lapos sztori és rossz dumák – a Baywatch-film éppen olyan, amilyenre számítottunk.

Miután a kilencvenes évek nálunk is népszerű sorozatából, a Baywatchból Dwayne Johnson és Zac Efron főszereplésével készült filmet az Egyesült Államokban már másfél hónapja bemutatták, ottani bukásának híre jócskán megelőzte a július közepére időzített magyarországi premiert. Időközben aztán Amerikán kívül bőven behozta a gyártási költségeket – főleg a David Hasselhoffra izguló németek miatt, akiknek Johnson meg is köszönte a feltűnő érdeklődést –, így hogy az olyan jelentős piacon, mint a miénk, mennyit termel majd a legújabb akciógagyi, már nem számít; a második rész elkészültétől tehát okkal félhetünk.

bw-26158_r2.jpgFotó: Frank Masi

David Hasselhoff szőrös mellkasát Seth Gordon filmjében az egykor a „The Rock” álnéven futó Dwayne Johnson tetovált felsőtestére cserélték, a fiatal lányokat az ugyancsak kidolgozott izomzatú Zac Efronnal csalogatják be a mozitermekbe, a férfi nézők pedig mindjárt három gyönyörű vízimentő-lány idomaiban is gyönyörködhetnek, nem beszélve az ugyancsak válogatott statisztériáról. Lássuk be, a Baywatch lényege ez: aki épp nem a Paskál strandon vagy a Balaton-parton hűsöl, hanem egy multiplex légkondicionált termében, az is megkaphassa a beach-élményt. Aki pedig a régi sorozat rajongójaként nézi a filmet, a kivénhedt Hasselhoff és a még mindig mutatós Pamela Anderson cameójával vigasztalódhat.

bw-11282_rc.jpgFotó: Frank Masi

A Baywatch sztorinak nevezett cselekménysorát jól ismert sablonokból rakták össze: az összeszokott vízimentő-csapathoz egy nagyképű volt úszóolimpikon, Matt Brody (Zac Efron) csatlakozik, aki persze rögtön össze is kap a tengerpart urával, a magát Hadnagynak nevező Mitch-csel (Dwayne Johnson). A lazán felskiccelt konfliktusokat követően aztán beindul az akciófilm-gépezet, miután rejtélyes halálesetek történnek a vízben, hőseink drog nyomaira bukkannak, és feltűnik a főgonosz is egy gyönyörű milliomosnő személyében.

bw-22957-36_rc.jpgFotó: Frank Masi

Az összes cselekményszál innentől könnyen kiszámítható, de még így is érnek minket kvázi meglepetések, például mikor a Zac Efron játszotta nagymenő a hullaházban egy férfi hulla altestét tanulmányozza, később pedig nőnek is öltözik. Az ilyen Amerika pite-szintű poénok és a rossz dumák nélkül a Baywatch még egy egészen tűrhető akcióúthenger lenne, de hogy ezt miért kellett keresztezni a legrosszabb Adam Sandler-vígjátékokat idéző poéndömperrel, arra már csak lesújtó magyarázataink maradnak.

Aki mindenáron mozivásznon akar nézegetni izmos felsőtestű férfiakat és/vagy nagymellű, fürdőruhás csajokat, annak a Baywatch tökéletes választás. Mindenki másnak a strandot javasoljuk.

 

Tetszett a cikk?
Kövesd az art&go-t Facebookon is!
Film, könyv, színház, zene, gasztro, utazás - élmény!

 

süti beállítások módosítása